BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

MHP’li Vural: Bozdağ’ın yaptığı suçtur

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, kendisine saldıran kişinin serbest bırakılmasına tepki göstermesini ...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, kendisine saldıran kişinin serbest bırakılmasına tepki göstermesini eleştirerek, "Bozdağ bu kararı eleştirebilir ama yargıcı tehdit etmesi adeta ’birileri de gelsin seni yumruklasın’ ifadesiyle suça teşvik etmesi doğrudan doğruya bir suçtur" dedi.
Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın İl Başkanları toplantısında MHP lideri Devlet Bahçeli’ye Mısır konusunda yönelttiği eleştiriye değinen Vural, "Genel Başkanımız için Mısır’daki ’darbeyi kabullenemedi dedi’ diyor. Sonra da kükrüyor Mısır’daki darbeyi nasıl kabullenirim. Sonra da bize imanın sesini duy, mazlumların yanında yerini tut’ diye sesleniyor. Allah bilir aynaya bakarken kendisine söylüyordur bunu Erdoğan sen kim oluyorsun da MHP Genel Başkanı’na ve MHP’ye dil uzatıyorsun? Mazlumların yanında olan MHP’ye dil uzatıyorsun, firavunların yanında olan ABD’yi koruyorsun. Başbakan anlaşılıyor ki BOP eşbaşkanı sıfatıyla, bu coğrafyada olan biten bu proje konusunda ABD ile beraber, birlikte yürüyor. Böyle bir proje doğrudan doğruya ABD’nin projesi olduğu için de kendisi de bu BOP projesinin eşbaşkanı olduğu için ABD’ye bir söz söylemiyor. Sen ABD’yi koruma ve kollama genel başkanı mısın? Biraz da Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olduğunu yüreklerinde hisset. Ama yok. Sen kim oluyorsun da MHP’yi ’mazlumların yanında yer almadı’ şeklinde suçluyorsun. Bu zulümdür. Sen bu zulmün hesabını vereceksin, yaptığın bu haksızlığın hesabını vereceksin" diye konuştu.
Başbakan’ın Mısır politikasını eleştiren Vural, şunları söyledi: "Firavunun izinden gidenler, Musa’nın izinden gidenler. Peki sen kimin izinden gidiyorsun? Belli ki BOP Eşbaşkanı olarak Musa’nın yerine USA’nın izinden
gidiyorsun. Sen bugüne kadar Musa’yı değil, USA’yı beklemedin mi? Bugün BOP Eşbaşkanı sıfatıyla sana sesleniyorum, USA’nın peşinden gitme. BOP eşbaşkanlığı görevini reddettiğini Türk milletine karşı ifade et. ’Hata yaptım’ de."
Vural, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, kendisine saldırıda bulunan kişinin serbest bırakılmasına tepki göstermesine ilişkin soru üzerine şunları söyledi: "Yargı kararları eleştirilebilir ama yargıçlar, savcılar tehdit edilemez. Doğrudan doğruya Bekir Bozdağ yargıyı, yargıçları, tehdit etmiştir. Aleni bir tehdit vardır, suça teşvik vardır. Birilerinin yargıçları yumruklamasını istemektedirler. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu acaba bu konuda Bekir Bozdağ hakkında bir suç duyurusunda bulunacak mıdır? Onu bilemiyorum. Yargı kararları eleştirilebilir ama yargıcın verdiği bir karardan dolayı birilerinin gidip yumruklamasını istemek, beklemek demokratik hukuk
devletini özümsememiş bir tipik siyaset anlayışının tezahürüdür. Bekir Bozdağ, bu kararı eleştirebilir ama yargıcı tehdit etmesi adeta ’birileri de gelsin seni yumruklasın’ ifadesiyle suça teşvik etmesi doğrudan doğruya bir suçtur. Bekliyorum HSYK bu konuda bu yargıçların verdiği bu karar ekseninde eleştiriden öteye tehdit eden bir anlayış karşısında nasıl bir tavır takınacak."
Vural, çıkarılan yargı paketine göre, cezası 2 yıldan az olan suçlarda tutuklama kararı verilemediğini anımsatarak, "Bu da PKK’yı, KCK’yı içini boşaltmak, onları serbest bıraktırmak amacıyla çıkarttıkları bir kanundu. Men dakka dukkaya geliyor. Yani keşke Bekir Bozdağ’ın vicdanı bu millete yumruk sallayanlar, bu milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler karşısın da da böyle konuşsaydı. Ama maalesef bu vicdan orada körleşiyor. PKK’ya, KCK’ya yapılan kıyaklarla, yargı paketleriyle cezaların hafifletilmesi karşısında Bekir Bozdağ’ın vicdanı herhalde askıya çıkartılmıştı" dedi.