BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu gözüne kestirdiği belediyeyi açıkladı

CHP Ankara İl Kongresinde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ''Hiçbir partide olmayan güç bizde. Hiçbir partide olmayan gençlik kotası bizde. Ankara Belediyesi'ni alacağız. Burayı almak demek kırsal kesime kaynak aktarmak demektir. Kimseyi aç ve açık bırakmamak demektir.'' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Ankara İl Kongresinde konuştu. Partililere seslenen Kılıçdaroğlu, "" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

Kılıçdaroğlu, "Bylock kullananlardan 11 bininin yanlış olduğu ortaya çıktı. 11 bin kişi hapishanelere kapatıldı. 11 bin kişi FETÖ’cülükle suçlandı. 11 bin kişiye sesleniyorum senin hakkını savunacağım dediğim zaman bizi de suçladılar. Ama biz azimle ve kararlılıkla devam ettik. Şimdi mağdurlardan özür dilemeleri gerekiyor.'' dedi.

''BUNU YAPANIN PARTİDE YERİ YOKTUR''

Kongrede konuşan Kılıçdaroğlu gündeme dair eleştirilerini dile getirdi. Ortak bir mücadele gerçekleştirmek için herkesin çocuklarına ve bayrağına karşı sorumlulukları olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hepimiz yaşımız ne olursa olsun hep birlikte ortak bir mücadeleyi gerçekleştirmek zorundayız. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Gün parti içinde ayrışma günü değildir. Gün Türkiye'nin sorunlarını çözme günüdür. Bireysel çıkarlarla yola çıkanlar bu partiye layık değiller. İç çekişmelere yol açanların bu partide işi yoktur, partiden ayrılsınlar. Partinin dedikoduya ihtiyacı yoktur. Bunu yapanların partide yeri yoktur" şeklinde konuştu.

''ANKARA'YI ALACAĞIZ''

Partililere seslenen Kılıçdaroğlu, ''Hiçbir partide olmayan güç bizde. Hiçbir partide olmayan gençlik kotası bizde. Ankara Belediyesi'ni alacağız. Burayı almak demek kırsal kesime kaynak aktarmak demektir. Kimseyi aç ve açık bırakmamak demektir. Dolayısıyla, Ankara Büyükşehiri almak sıradan bir olay değildir. Ankara Büyükşehiri almak demek Ankaralıların ödediği her kuruşunu hesabını vermek demektir. Gazamız mübarek olsun. Yerel yönetimlerde, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Balıkesir, Bursa, Antalya, Mersin, Adana, Denizli'yi alacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Üç baş laf ezberleyip kahvelere gitmeyeceğiz. Taşeron işçisi, çiftçi sorununu biz çözeceğiz" dedi.

ASGARİ ÜCRET KONUSU

Kılıçdaroğlu, asgari ücretlilere seslendiğini belirterek, "Sen asgari ücret aldığın sürece bu iktidar sana köle gözüyle bakacaktır. Sen insan gibi yaşamak istiyorsan senin adresin bellidir, o adresin adı CHP'dir. Yani hakkın, alın terinin, emeğin partisidir. CHP'dir. CHP'li olmak kolay bir olay değildir. Sıradan bir olay değildir. Ülkesine ve insanına karşı sorumluluk bilincini taşıyan kişi olmak demektir. Dedikodular, 'Ali, Veli bunu yaptı', bu CHP'nin alanı ve görev yeri değildir. Eğer komşusu açsa ben tok yatamam. Birisi mağdur oldu, haksız yere tutuklandı. CHP'li olmak haksıza karşı direnmektir. CHP'li olmak demek, mücadele etmek, haklının yanında olmak demektir" diye konuştu.