BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.489,30
HABER /  GÜNCEL

Komşuları sesten uyuyamadı polis eve girdi gerçek şoke etti

ADANA’nın Fransız işgalinden kurtuluş gününde evinin bahçesinde ‘Fransız’ definesi aramak için yolun altında 25 metre uzunluğunda tünel kazan 5 kişi yakalandı

Abone ol

Olay, Adana Sarıçam İlçesi Buruk İstiklal mahallesi 4112 sokakta bulunan bahçeli bir müstakil evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 Ocak Cuma günü mahalle sakinleri bir evde kazı çalışması olduğunu ihbar etti. Bunun üzerine olay yerine giden polis ekipleri, evde define kazısı yapıldığı fark etti.

1 METRE ÇAPINDA 25 METRE UZUNLUĞUNDA TÜNEL
Polis kazı yapılan yerin içerisinde bulunan, Ramazan Yurtçu, Abdurrahman Cop, Mahmut Mazlum, Osman Yurt ve evin sahibi Erman Buçakcı’yı gözaltına aldı. Daha sonra polislerin yaptığı incelemede, 3,5 metre derinliğinde 1 metre çapında 25 metre uzunluğunda asfalt yolun altından geçen tünel kazıldığını tespit etti.

Fransızların Adana işgali sırasında, bir taburun define kazısı yapılan bölgede kaldığı bu nedenle define olabileceği ihtimali olduğu söylenirken, Adanalılar tarafından işgal bitirilince kaçmak zorunda kalan Fransız askerleri bu bölgede altın ve değerli eşyalarını bırakıp kaçtığı rivayeti üzerine, şahısların bölgede define kazısı yaptığı öğrenildi.