BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı böyle uyardı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP'li milletvekillerinee ve belediye başkanlarına hitap etti...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belde belediyelerinin kapatılması yerine güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Merkezi'nde milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımıyla "Size sorulmadan belediyeniz kapatılıyor. Dayatmacı anlayışa hayır." sloganıyla bir toplantı düzenlendi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Yerel yönetimlerin önemi demokrasiyi ileri kılmalıdır. Çünkü direkt halka sorumludurlar. Halk milletvekiline hesap soramıyor ama belediye başkanına her an ulaşabilir.

Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Ama siz belde belediyelerini kapatıyorsunuz. Bunun tam tersinin yapılması lazım.

YANDAŞLARA KAYNAK AKTARMAYI HESAPLIYOLAR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruldu. Parlamento açık parlamentodan çıkarmıyorlar Bakanlar Kurulu KHK ile çıkardı. Bu bakanlık şu anda Türkiye belediyesi gibi çalışıyor. İstediği kişiye imar yaptırabiliyor. Belde belediyesine gerek yok. Rant bir iktidarının gözünü karartmışsa yapamayacakları bir şey yok. Yandaşlara nasıl kaynak aktarırırız bunun hesaplarını yaptılar.

ERDOĞAN'I UYARIYORUM

Bir mahalleyi düşünün belediyeye 50 metre uzaklıkta o mahalleyi alıyorlar başka belediyeye bağlıyorlar. Akıl var mantık var. Sayın Erdoğan'ı uyarıyorum, akılcı olmaya davet ediyorum.

Çok telikeli bir oyun oynanıyor. Bu konuda da onların dikkatini çekmeyi sorumlulupun gereği uyarıyorum.

Her partiye saygımız vardır. Hangisinden olursa olsun. Demokrasi kişinin hırsıyla, yasa yapmak değildir. Demokrasiyi kaybetmek kolaydır ama kazanmak zordur.

Başta aydınların ağır bedeller ödemesi vardırç Biz CHP'liler olarak bir bedel ödenecekse o bedeli ödemeye hazırız.