BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fransa'yı sarsan tecavüz davası!

Paris'in yoksul bir mahallesinde çocuk yaştaki kızlara uzun süre ve düzenli olarak topluca tecavüz etmekle suçlanan bir grup erkeğin davası karar aşamasına geldi.

Abone ol

Korunmaları amacıyla yalnızca Nina ve Stephanie takma isimleriyle bilinen iki kadın, 14 ve 15 yaşlarındayken yaşadıkları Fontenay-sous-Bois semtinde aylarca her gün, düzenli olarak toplu tecavüze ve tacize uğradıkları halde, korkularından bunu uzun süre anlatamadıklarını söylüyorlar.

DAVADA 14 KİŞİ YARGILANDI

Mahkemede tanıklık yapan bir polis, yıllar süren taciz ve tecavüz kurbanı Nina'yı 2005 yılında, yediği dayaktan şuurunu kaybetmiş halde bulduğunu anlattı.

Bu olayı izleyen mahkeme süreci Fransa'da hem gençlerden oluşan çeteler arasında yaygın şiddet ve cinsel saldırganlık kültürü, hem de yargının bu tür olaylara yaklaşımına ilişkin hararetli bir tartışmaya yol açtı.

1999-2000 yılları arasında yaşandığı söylenen olaylarla ilgili olarak şu anda yaşları 29 ile 33 arasında değişen 14 kişi yargılandı.

O yıllarda çoğu çocuk yaşta olup halen iş güç ve aile sahibi yetişkinler haline gelmiş sanıkların bir kısmı, tecavüz iddialarını tamamen reddediyor.

Bazıları ise cinsel ilişkiler yaşandığını, ama kızların buna rıza gösterdiğini iddia ediyorlar.

SANIKLARDAN İĞRENÇ SAVUNMA

Mahkeme sürecinde sanıklardan bazılarının şikayetçi kadınlar hakkında sarfettiği "tecavüz edilmeyecek kadar çirkindi", "zevk alıyordu", "yalancı", "seks delisi" gibi sözleri de, müşteki avukatları tarafından protesto edildi.

Sanıkların, suçlu bulunmaları halinde teorik olarak 20 yıla varan hapis cezalarına çarptırılması mümkündü. Ancak savcılık makamı bu hafta mütalaasında, isnat edilen suçun işlendiği yıllarda kendileri de çocuk yaşta olan sanıklardan 8'i hakkında 5 ila 7 yıl arasında hapis cezaları istedi.

DAVACILAR İSTENEN CEZA KARŞISINDA ŞOK GEÇİRDİ

Savcı kalan 6 sanığın suçlamalarla ilgisi hakkında ise, ayrıntıya girmeden "kuşku" bulunduğunu belirtti. Şikayetçi kadınların avukatları, savcılığın istediği cezaların düşüklüğü karşısında şok geçirdiklerini söylüyorlar. Savunma avukatları ise istenen cezaları ağır bulduklarını açıkladılar. Görülen mahkemede karar yarın açıklanacak.