BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

Adana'da uyuşturucu operasyonu!

Adana'da, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'yla işbirliği yaparak uyuşturucu satışı yaptıkları belirlenen 16 kişi, tutuklandı.

Abone ol

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, organize suç örgütlerinin ve uyuşturucu madde satıcılarının, son dönemde faaliyetlerini kamufle etmek için belirli bölgelerde yaşı küçük çocukları da istismar ederek, PKK'nın şehir yapılanması KCK'yla birlikte hareket ettiği bilgisinin alındığı belirtildi.

ESNAFA BASKI YAPIYORLAR

İstihbarat üzerine harekete geçen Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Özel Harekat Şube müdürlükleri ekipleri çeşitli adreslere düzenledikleri operasyonlarda 22 kişiyi gözaltına aldı.

Açıklamada, zanlıların, yapılan incelemelerinde, vatandaşa ve esnafa baskı uyguladıkları, uyuşturucu madde satışının yanı sıra terör örgütü mensupları tarafından organize edilerek, polise taşlı ve molotofkokteyli saldırılar olmak üzere çok sayıda yasa dışı eyleme katıldıklarının anlaşıldığı bildirildi.

16 ZANLI TUTUKLANDI

Bu arada, zanlıların üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 1 av tüfeği, 1 ruhsatsız tabanca, bu silaha ait şarjör içerisinde 7 mermi, 54 kilo 500 gram esrar, satışa hazır 25 pakette 2 gram eroin, 4 uyarıcı hap, 1 sahte kimlik ve 1 sahte sürücü belgesi ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 22 zanlıdan 16'sı tutuklandı. 6 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.