BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.438,81
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu en beğendiği iki yazarı açıkladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de yayınlanan "Çalar Saat" programına konuk oldu, en sevdiği iki yazarı açıkladı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de yayınlanan "Çalar Saat" programına konuk oldu.
Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu saat kaçta kalkarsınız sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Değişir, hergün aynı saatte kalkma şansımız zaten yok. Bazen 6'da, bazen sabah karşı 4'te... Bazen 8'de... Genelde 7-7:30 arası kalkarım. Önce gazeteler. Birinci sayfalara özellikle bakarım."

İsmail Küçükkaya'nın "hangi gazeteyi okuyarak güne başlarsınız" sorusunun ardından ise Kılıçdaroğlu ile arasında şöyle bir diyalog yaşandı:

Kemal Kılıçdaroğlu: Eve gazeteleri bırakan arkadaş hangi sırayla bıraktıysa o sırayla okurum.

İsmail Küçükkaya:
Sizi eleştiren, hükümeti destekleyen gazeteler de dahil.

Kemal Kılıçdaroğlu:
Tabi onları takip etmek, okumak benim bir anlamda görevim. Tüm gazeteleri baştan sona okuyoum dersem bu doğru olmaz. O konuda, gazetelerden sorumlu olan arkadaşlarım bana bir özet sunuyor.

İsmail Küçükkaya:
En sevdiğiniz yazar kimdir? Büyük ilgiyle okuduğunuz?

Kemal Kılıçdaroğlu:
Emre Kongar bunların başında geliyor. Sağduyulu bir yazar. Taha Akyol bunlardan birisidir. Aslında tabi bir ayrım yapmak ne derece doğru bilmiyorum. Gazetelerde çok değerli köşe yazarları var.

İsmail Küçükkaya:
Ama bu ikisi önemli çünkü başka pencerelerden bakıyorlar hayata... Kahvaltı yapıyor musunuz?

Kemal Kılıçdaroğlu:
Ciddi bir engel yoksa mutlaka yapıyorum.

İsmail Küçükkaya:
Spor var mı efendim?
Kemal Kılıçdaroğlu: Eskiden vardı ama şimdi malesef yok.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER
 

CANLI YAYINDA AĞLADI
Programda CHP liderini büyük bir sürpriz bekliyordu. Kılıçdaroğlu'nun çocukluk ve gençlik fotoğrafları klip eşliğinde gösterildi. Görüntüleri izleyen Kılıçdaroğlu'nun gözleri doldu. Sunucu İsmail Küçükkaya'nın o günlere dair sorusuna Kılıçdaroğlu böyle cevap verdi:
"Yedi kişilik çocuğu olan bir aileden. Babam küçük bir memur. Üniversiteyi bitiren sadece benim. Ablam okuma yazma bilmez. Zor koşullardı. Ayakkabı almaya kalksa nasıl alacak. 7 çocuk var. Çevreme baktığımız zaman üç aşağı beş yukarı öyleydi.
Çizmem var büyük, büyüğünde giyilsin diye. İşin özeti gerçekten Atatürk'ün getirdiği cumhuriyet. İmkanlar küçük bir Anadolu köyünde doğuyorsunuz belli yerlere gelebiliyorsunuz. Cumhuriyetin güzellikleri. Ne kadar değerli olduğunu anlamak gerekiyor. "
Çok Okunanları