BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'den olay itiraf

Hatay Valiliği'nden Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Celalettin Lekesiz veda konuşmasında kendini eleştirdi.

Abone ol

Valiler Kararnamesi ile Hatay Valiliği’nden Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atanan Celalettin Lekesiz dün veda etti.

“Hatay’a çok daha fazla şey yapabilirdik” diyen Lekesiz şöyle konuştu: “Devletin verdiği maaşı hak ettiğimi düşünmüyorum. Muhtemelen devletin bana verdiği kadarını halka hizmet olarak yansıtamadım. Zamanımdan, rahatımdan, konforumdan, keyfimden yeterince millete mesai olarak tahsis edip daha fazla yapabileceğim hizmetleri yapmaktan eksik kaldım diye kendi iç dünyamda bunun eksikliğini hissetmişim.”

991697_detay.jpg

MEHMET CELALETTİN LEKESİZ KİMDİR

1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Tefenni, Köprübaşı, Yusufeli ve Divriği Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü, Araştırma Planlama Koordinasyon Kurulu Başkanlığında Daire Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Teftiş Kurulu Başkanlığında Mülkiye Müfettişliği ve Mülkiye Başmüfettişliği, Personel Genel Müdürlüğü yaptı. 18 Temmuz 2005 tarihli kararname ile Amasya Valiliğine atanmıştır. İçişleri Bakanlığı'nın 10 Haziran 2009 tarihli 10030 numaralı yazısı ve Bakanlar Kurulunun 11.06.2009 tarihli kararıyla Hatay Valiliği görevine atanmıştır. 15 Eylül 2014 tarih ve 6780 nolu müşterek kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne atandı.[1]

75. Dönem Kaymakamlık Kursu, Yazılı ve Sözlü Anlatım Teknikleri Kursu, Yönetim Psikolojisi Kursu, Çağdaş Yönetim ve Yönetim Teknikleri ile Yönetimde İletişim Kursu, Verimlilik, İş Basitleştirme ve İş Dağıtım Teknikler Kursu, Üst Düzey Liderlik Kursu, Hafıza Geliştirme ve Beyin Kullanımı Kursu, İl ve İlçenin Gelişme Planının Yapılması Kursu, Windows 95 Paket Programı Kursu ve İnsan Hakları Seminerlerine katılmıştır.

Bürokrasinin Azaltılması, Tahditli Ticari Plakalı Araçların Türkiye Genelindeki Sorunları ve Çözüm Önerileri, İl ve İlçelerde Performans Denetimi Yapılması Konularında İnceleme ve Araştırma Raporları hazırlamıştır.Çalıştığı İllerin Valilerinden, Turizm Bakanından ve İçişleri Bakanından çeşitli ödüller almıştır. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.