BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu çizmelerini giyiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaylar sonrası çizmeyi giyip yumruğunu masaya vuracak!

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu'nun politikalarını yerden yere vuran yeni bir "kurtuluş savaşı" için "size çizme lazım" diyen Bekir Coşkun'u, CHP lideri aradı: “Kurultaydan sonra çizmelerimi giyeceğim...”

Parti içi muhaliflerle başı dertte olan Kılıçdaroğlu, CHP'ye yakın yazarları da memnun edemedi. önceki günkü yazısında CHP liderine açık mektup yazan Cumhuriyet yazarı Bekir Coşkun, "Ama bu CHP ile mi?.. Kusura bakmayın ama bu kadrolarıyla, bu yapısıyla, bu tavırlarıyla, bu dağınıklığı ile CHP savaş mavaş veremez... Tam tersi; AKP'nin en büyük şansıdır bu haliyle CHP..." sözleriyle Kılıçdaroğlu'nu topa tutmuştu.

TOP SESLERİNİN ANKARA'DAN DUYULDUĞU GÜNDE

Kurultaya giden Kılıçdaroğlu'na akıl vermeyi ihmal etmeyen Coşkun, salonda nasıl konuşması gerektiğini anlatmıştı.

(...)O zaman çıkın kürsüye... O salondaki CHP örgütüne bugünlerin bir "Kurtuluş Savaşı" süreci olduğunu hatırlatın...  Onlara düşmanın Polatlı'ya kadar geldiği, top seslerinin Ankara'dan duyulduğu günde Mustafa Kemal'in Meclis kürsüsüne çıkıp söylediklerini tekrarlayın... Olağanüstü günlerin şartlarını anlatın...  Tüm yetkileri isteyin... Tartışmasız... Sınırsız... İtirazsız..."

ÇİZMEYİ GİYECEK

O yazıda Kılıçdaroğlu'na "Ama bu bir kurtuluş savaşıysa: Size çizme lazım..." diye seslenen Coşkun'a cevap dün geldi. Yazarı arayan Kılıçdaroğlu, yazılmamak kaydıyla neleri yapacağını anlattı. Coşkun yazmak için izin aldığı o cümleyi köşesine taşıdı:

"Yazıdaki “çizme” önerisine yanıt olarak dedi ki:

“Kurultaydan sonra çizmelerimi giyeceğim...

Bence de...

Çizme de elden gitmeden..."