BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,70
ALTIN 2.403,32
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Antalya'da Baykal yok!

CHP lideri Manavgat'ta pazara çıktı, halka seslendi. Kılıçdaroğlu seçimler için de oldukça iddialı konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu coğrafyada ne düşüncesi dolayısıyla, ne inançları dolayısıyla, ne de etnik kimliği dolayısıyla hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, hiç kimseyi ikinci sınıf yurttaş konumuna koymayacağız" dedi. Kılıçdaroğlu'nun Antalya gezisinde Baykal ortalıklarda gözükmedi.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Cumartesi Pazarında vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasına, "Sizinle dertleşmeye geldim" diye başladı.

Bu sırada ezan okunmaya başlayınca konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu, ezanın bitmesinin ardından konuşmasına devam etti.

"ERDOĞAN'A RECEP BEY DEDİ, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ"

Ülkenin içinde bulunduğu koşulların iyi olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, ülkenin içinde bulunduğu durumdan ne çiftçinin, ne emeklinin, ne sanayicinin memnun olmadığını belirterek, "Bu düzenden kim memnun? Recep Bey ve arkadaşları memnun. O zaman yapacağımız bir şey var. El birliğiyle, gönül birliğiyle ayrılığı gayrılığı bırakarak bu düzeni yıkacağız ve halktan yana bir düzen kuracağız" dedi.

Haramilerin düzenini alaşağı etmek de halkın, sizin görevinizdir" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz şunu istiyoruz. Bu coğrafyada ne düşüncesi dolayısıyla, ne inançları dolayısıyla, ne de etnik kimliği dolayısıyla hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, hiç kimseyi ikinci sınıf yurttaş konumuna koymayacağız. İnsan insandır. Başımızın üstünde yeri vardır.

Siyaset çok acımasız bir kurum haline geldi. Bizim etnik kimliklerimizi sorgulamaya başladılar. Bu yanlıştır. İnançlarımızı sorgulamaya başladılar. Bu da yanlıştır. 19. yüzyıl politikasını 21. yüzyıl Türkiyesi'nde kullanamazsınız. İnsanlar kendi anne ve babalarını seçme hakkına sahip midir? Böyle bir özgürlüğü yok. Madem ki böyle bir hakkı yok. O zaman ben onun etnik kimliğini niye siyasetin odağına koyuyorum. Hangi gerekçeyle? O nedenle etnik kimliklerle siyaseti alaşağı edeceğiz."

İnançlar konusunda da benzeri yaklaşımları olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, meydanı dolduran kalabalığa, "Bir siyasetçinin bir vatandaşın inancına müdahale etme hakkı var mıdır?" diye sordu. Bu konuda da ayrılığa izin yer vermeyeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Bizim inançlarımızı, etnik kimliğimizi sorgulayan, siyasette kullananlara prim vermeyeceğiz" diye konuştu.

"BÖLÜŞEMEYECEĞİMİZ NEYİMİZ VAR"

CHP Lideri, Türkiye'nin dünyanın en güzel coğrafyasında yer aldığını, havasının, suyunun güzel, toprağının verimli olduğunu söyledi.

"Bölüşemeyeceğimiz neyimiz var?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Ama siyasetçilerimiz var, insanlarımızı bölüyor. Siyasetçilerimiz var, insanlar topraklarını ekmek istiyorlar, alın terinin karşılığını vermiyor. Siyasetçimiz var, yıllardır çalışan insana milli gelirden pay vermiyor. Bu siyasetçileri artık sandığa gömme zamanı geldi" dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu anlayışta olan siyasetçileri sandığa gömmeye hazır mısınız? Bağırın ki Ankara'dan Recep Bey duysun, ezberi bozulsun diye söylüyorum. Recep Bey'in ezberi bozulacak ama kimyası da bozulacak. Recep Bey'in şimdi düzenini değiştirmek zorundayız. O düzen siyasette zenginleşme düzenidir. Halkın cebinden paraları alma düzenidir. Bu düzeni yıkacağız, halkın iktidarı ve düzenini kuracağız."

Kılıçdaroğlu, siyasette zenginleşmeyeceklerini de belirterek, halkın vergilerine sahip çıkacaklarını ve halk için kullanacaklarını bildirdi.

Siyasetin amacının halka hükmetmek, zulmetmek değil, halka hizmet etmek olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, halka hükmetmek için değil, hizmet etmek için geldiklerini kaydetti.