BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP ithal et istemiyor

Et ithalatının üreticiye zarar vereceği iddia edildi

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı İsmail Demirel, hükümetin tarım ve hayvancılık politikasını eleştirerek et ithalatının üreticiye zarar vereceğini söyledi

CHP Uşak İl Başkanı İsmail Demirel, Çanlı mevkiinde bulunan hayvan pazarını ziyaret ederek üreticilerin sorunlarını dinledi. Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle hayvancılığın can çekiştiğini iddia eden İsmail Demirel, ithal et uygulamasının üreticiye sıkılan bir kurşun olduğunu dile getirdi. Çanlı mevkiindeki hayvan pazarında üreticilerle sohbet edip sıkıntılarını dinleyen CHP İl Başkanı Demirel, “Hükümet yanlış tarım politikaları nedeniyle çiftçiyi bitirdi.

Son olarak artan et fiyatlarını ithal et uygulaması ile çözüm bulmaya çalışıyor. Bu uygulama üreticiye büyük zarar verecek. Ekonomik olarak zaten zor günler geçiren hayvan üreticileri bu uygulama ile bitme noktasına geldi. Hayvancılık ve tarım sektörü hükümet tarafından desteklenmeden sorunlara çözüm bulmak imkansız.

 


Yaklaşık 2 yıl önce pazara günlük 400 büyükbaş hayvan ve 700’de küçükbaş hayvan girişi vardı. Yanlış politikalar sonucu hayvancılıkla uğraşan kesim yok olmaya başladı. Uşak’ın köylerini tek tek geziyoruz. Gittiğimiz her yerde çiftçi uygulanan yanlış politikalardan şikayet ediyor. Üreticinin ve çiftçinin sorunlarını CHP olarak biz çözeceğiz. CHP’de yeni bir dönem başladı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile daha da güçlenen partimiz, iktidara yürüyor. 2011 seçimlerinde CHP iktidar olacak. Biz yerel örgütler olarak çalışmalarımıza iktidar olacağımızı hesaplayarak yapıyoruz. CHP iktidara geldiğinde yanlış tarım politikalarından hemen vazgeçip çiftçiyi rahatlatan adımlar atacağız. Sektörün sorunlarını kökten çözüm bulacağız”dedi.