BIST 10.363
DOLAR 32,32
EURO 34,73
ALTIN 2.402,43
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu, AK Partili 6 simle gizlice görüştü! DEVA Partisi'nden 20 bin kişi istifa edip CHP'ye katılıyor!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da DEVA Partisi ilçe başkanları ile yaptığı gizli toplantının ardından DEVA Partisi'nde deprem yaşanıyor. İstanbul'daki 13 eski ve yeni ilçe başkanının yaklaşık 500 kişi ile birlikte istifasının ardından DEVA Partisi üyeleri, genel merkez yönetimi ve örgütünü ‘küçük AK Parti’ olmakla suçluyor. 18 Kasım'da 20 bin DEVA Partisi üyesinin istifa ederek CHP'ye katılacakları konuşuluyor. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da AK Parti'den 6 isimle gizlice görüştüğü iddia edildi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen cumartesi günü, CHP eski Milletvekili Gürsel Tekin, İl Başkanı Deniz Yücel'le birlikte, eski ve halen görevde bulunan DEVA ilçe başkanlarıyla Halis Kahriman'ın ofisinde bir araya geldi. Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, partilerinden rahatsızlıklarını dile getiren DEVA üyeleri, parti yöneticilerine güvenlerinin kalmadığını, sadece AK Parti'den ayrılanların milletvekili yapıldığını, bu yüzden DEVA'nın “Küçük AK Parti”ye dönüştüğünü, biat kültürünün uygulandığını öne sürdüler.

Kılıçdaroğlu: Ali Bey ile görüşürüm

Görüşme sırasında, DEVA'lı başkanlar, “Kurultay nasıl sonuçlanır?” sorusunu da yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Bir sorun yok. Genel başkanlığı alırım” dedi. Kılıçdaroğlu, başka bir siyasi partiden CHP'ye katılmak isteyenler olunca bu durumu o partinin genel başkanıyla önceden konuştuğunu söyledi, katılımdan önce DEVA Genel Başkanı Ali Babacan'ı da bilgilendireceğini kaydetti. DEVA Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, böyle bir bilgilendirme olmadığını, Babacan'ın da çok üzüldüğünü anlattı.

45 bin üyeden 20 bini istifa edecek

DEVA Partisi Esenyurt İlçe Kurucu Başkanı Halis Kahriman, seçimle gelmesi için çaba göstermelerine rağmen 3.5 yıldır il başkanlığının atamayla yönetildiğini belirtti, kendilerine görüşme sırasında herhangi bir vaatte bulunulmadığını, parti yönetimine güvenleri kalmadığı için istifa ettiklerini anlattı. Kahriman, 45 bin üyeden 20 bininin istifasını beklediklerini kaydetti.

Kılıçdroğlu, AK Partili 6 isimle görüştü

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da AK Partili'li 6 isimle, İYİ Parti ve Gelecek Partisi'nden bazı isimlerle de görüştü. Görüşmelere Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, eski milletvekili Gürsel Tekin aracılık etti. CHP'yi “Baba evi” olarak tanımlayan Sarıgül ve Tekin'e partiye katılmak için çok sayıda başvuru yapıldı.