BIST 10.151
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.397,33
HABER /  EKONOMİ

Merkez Bankası faiz kararı! Piyasalar kilitlendi! Dikkat borcunuz bugün artacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, faiz kararını bugün saat 14:00'te açıklayacak. Merkez Bankası'nın politika faizini 5 puan artırması bekleniyor. Faizin artmasıyla birlikte kredi kartı ve avans hesap borcu olanların borçları da artacak.

Abone ol

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında bugün toplanacak ve faiz kararını saat 14.00'te açıklayacak. Geçen ay politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltilmişti.

Faizin yüzde 35'e çıkması bekleniyor

Merkez Bankası'nın bu toplantıda da faiz artırımına devam etmesi bekleniyor. Artışın yüzde 5 olarak gerçekleşmesi ve politika faizinin yüzde 30'dan yüzde 35'e çıkması bekleniyor. Odakta ise karar metninde verilecek mesajlar olacak. Sadeleşme ve sıkılaşmaya dair ipuçları aranacak.

PPK Beklenti Anketi sonuçlandı

TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 32,50 ile yüzde 35,00 arasına yer aldı. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 40,00 oldu.

Cem Küçük: Borçlarınızı kapatın! Bu faizler çarpar!

TGRT Haber sunucusu Cem Küçük canlı yayında, Merkez Bankası kararı öncesi vatandaşları uyardı. Cem Küçük özellikle kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı borçlarını kapatması konusunda uyarıp, "Kredi kartı kullananlar perşembe gününe kadar borçlarınızı kapatın, bu faizler çarpar!" dedi.