BIST 10.063
DOLAR 32,38
EURO 34,66
ALTIN 2.392,56
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu AB üyeliği için çalışacak

Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Genel Başkanı Poul Nyrup Rasmussen, Kılıçdaroğlu ile ilgili konuştu.

Abone ol

Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Genel Başkanı Poul Nyrup Rasmussen, "Türkiye'nin AB üyeliği için Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışacaklarını" belirtti.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, PES Genel Başkanı Rasmussen'in CHP'nin Brüksel Temsilciliği bültenine yazdığı makaleye yer verildi.

Açıklamada, Rasmussen'in bültende, CHP'nin Türkiye'nin yenilenme sürecine yepyeni bir ivme kazandıracağına emin olduğunu belirttiği aktarıldı.

Açıklamaya göre, Rasmussen makalede, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na seçilmesinin Türk siyasetinde yeni bir döneme işaret ettiğini belirterek, Türkiye'nin AB üyeliği için Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışacaklarını kaydetti.

Rasmussen, PES olarak CHP'yi desteklemeyi sürdüreceklerini, gençlik politikaları, kadın hakları, ekonomik kalkınma, istihdam ve sosyal haklar gibi alanlarda da birlikte çalışacaklarını bildirdi. Rasmussen, "Çağdaş bir toplumun mihenk taşları olan bu alanlarda başarılı olarak, güçlü ve adil bir Avrupa'yı birlikte inşa edeceğiz" ifadesini kullandı.

CHP'nin yeni programının Avrupalı ve küresel rekabet gücü yüksek bir ekonomi temelinde, sosyal bir ekonomik düzeni ana hedef olarak tanımlamakta olduğunu belirten Rasmussen, Türkiye'deki, toplumu kucaklayan teknolojik yenilikçi ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme konusundaki hedefleri ile AB 2020 Stratejisi'nin uyum içinde olduğunu kaydetti.

Rasmussen, AB 2020 Stratejisi'nin daha başarılı olmasının aynı zamanda Türkiye'nin Avrupa'daki geleceği açısından da belirleyici bir rol oynayacağını ifade etti.