BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.398,26
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Kıdem tazminatı fonuna tepkiler dinmiyor

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, 'kıdem tazminatı fonunun kurulmaması' talebiyle eylem yaptı

Abone ol

Sakarya Meydanı'nda toplanan DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyeleri, ''Kıdem tazminatı emeğimiz, güvencemiz ve geleceğimizdir'' ve ''Güvencesiz çalışmaya, emeğimizin gasp edilmesine, geleceğimizin çalınmasına hayır'' yazılı pankart açtı.

Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekici, burada yaptığı basın açıklamasında, kıdem tazminatının, işçinin harcadığı emek gücünün ve işteki yıpranmasının karşılığında, her bir yıl için aldığı 30 günlük ücret tutarındaki ''yıpranma tazminatı'' olduğunu söyledi.

Kıdem tazminatının işçi sınıfı için önemli bir kazanım olduğunu belirten Ekici, ''Kıdem tazminatı işçinin emeklilik ikramiyesi gibidir, iş yerinde kıdemi artan işçi için bir bakıma iş güvencesidir'' dedi.

Kıdem tazminatının bir yük değil, işçinin elinde kalan sayılı iş güvencelerinden birisi olduğunu ifade eden Ekici, şöyle konuştu:

''Kıdem tazminatını işçilerin önemli bir bölümünün alamadığını biz de biliyoruz. Bunu sağlamanın yolu kıdem tazminatı fonu kurmaktan değil, işçilerin iş güvencelerini daha da sağlamlaştırmaktan geçer, işverenlerin kıdem tazminatı vermemek için izledikleri işten çıkarma yöntemlerini geçersiz kılacak yasal önlemler almaktan geçer. İşçinin kıdem tazminatına karşı bu kadar duyarlıysanız kıdem tazminatı vermemek için işçi çıkaran işverenleri engelleyin.''