BIST 11.067
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.501,97
HABER /  GÜNCEL

Kıbrısta iki gencin olaylı aşkı

Kıbrıs'ta Türk ve Rum gencin aşkları konuşuluyor. İki gencin aşkı, Cumhurbaşkanı Talat'a kadar uzandı.

Abone ol

Talat, Rum ailenin "kızımız kaçırıldı" şikayeti üzerine gençlerle görüştü ancak böyle bir durum olmadığını öğrenince gençlere düğün ve nikah şahitliği sözü verdi.

Kıbrısta Rum Elli ve Türk Emrah'ın aşkı dil ve din tanımadı. Dipkarpaz'da Kıbrıslı Türk Emrah Büyükdoğan ve Kıbrıslı Rum Elli Yorgalli'nin evlilik kararı olay oldu.

KIZIN AİLESİ 'KAÇIRILDI' İDDİASIYLA ŞİKAYET ETTİ

Kızlarının Müslüman bir Türkle evlenmesine karşı çıkan Yorgalli ailesi, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a "kızımız tehdit zoruyla kaçırıldı" diye şikayette bulunarak yardım talebinde bulundu.

AİLESİN KIZIN HARÇLIĞINI KESTİ

Ancak sonuç tatlıya bağlandı. Ailesi kızın harçlığını kesse de gençler kararlı.
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, genç aşıkları ziyaret ederek düğünlerini yapma sözü verdi ve nikah şahitleri olacağını söyledi.

TALAT GENÇLERİN DÜĞÜNÜNÜ YAPACAK

Talat, aynı teklifi Rum lider Hristofyas'a götüreceğini kaydetti. Emrah Büyükdoğan konuyla ilgili olarak, "Bizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, aşkımıza tam destek verdi, düğünümüzü yapacağını söyledi, benim nikah şahidim olacak. Hristofyas'ın da Elli'nin şahidi olması teklifinde bulunacak. Sayın Talat söz verdi" açıklamasında bulundu.

Aslen Kayserili Emrah ise, bir buçuk ay önce kaçtıklarını ve bir restorantta yemek yerken Elli'nin ailesi tarafından tutulan 4 kişinin saldırısına uğradıklarını da söyledi.

Ancak bu bile onları durdurmamış. Gençleri Türk gencin ailesi de destekliyor. Gençler, 19 Eylül'de evlenmeyi planlıyorlar.