BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Kanouteye Türkiyeden teklif var

Her transfer döneminde ismi Türk takımlarıyla anılan Kanoute, birkaç kulüple temasının bulunduğunu doğruladı.

Abone ol

 Sevilla ile sözleşmesini 2012'ye kadar uzatan 32 yaşındaki Malili golcü, "Türkiye'ye bir gün gelebilirim. Kim bilebilir ki?" dedi. Müslüman futbolcu, Fenerbahçeli Semih'e de selamlarını gönderdi.

TEKLİF ALDIĞINI DOĞRULADI

İsmi son günlerde sık sık Türk takımlarının, özellikle de Fenerbahçe'nin transfer haberlerinde geçen Sevilla'nın Malili golcüsü Frederic Oumar Kanoute, söylentilere son noktayı koydu. Galatasaray'ın da teklif götürdüğü iddia edilen Kanoute, Türkiye'den birkaç kulüple iletişiminin olduğunu doğruladı. Şu an itibarıyla hiçbir takımla anlaşmadığını açıklayan Müslüman futbolcu, "Türkiye'ye bir gün gelebilirim. Kim bilebilir ki?" diyerek açık kapı bıraktı.

SEMİH'E SELAM

İspanya Ligi'nde Sevilla, Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantilerken, Frederic Kanoute de La Liga'da attığı 18 golle takımının en etkili forveti oldu. Zorlu sezonun ardından görüşme şansı bulduğumuz yıldız oyuncu, Sanchez Pizjuan Stadı'nın muhteşem atmosferinde bizi bir yıl öncesine götürdü. Şampiyonlar Ligi 2. turunda Fenerbahçe ile eşleşen Sevilla'nın etkili forveti, o günlere gittiğinde ısrarla Sarı-Lacivertli ekibin 23 numaralı futbolcusu üzerinde durdu. Şükrü Saracoğlu'nda İspanyol devini 3-2 mağlup eden Kanarya, rövanşta aynı skorla kaybetmesine rağmen penaltılarla gülüyordu.

Büyük üzüntü yaşayan Frederic Kanoute ise bir Türk futbolcusundan aldığı övgüyle gururlanıyordu. Maçtan sonra yanına yaklaşan, ismini tatlı bir dille telaffuz ettiği 23 sırt numaralı Fenerbahçeli oyuncunun (Semih Şentürk) kendisine, "Seni seviyorum." dediğini anlatan Kanoute, "Ona mutlaka iletirseniz sevinirim, ben de onu seviyorum." şeklinde konuştu.

HABERLER DEDİKODU

Söz Fenerbahçe'den açılmışken, Sarı-Lacivertli kulübün kendisine öneride bulunup bulunmadığını sorduğumuz Kanoute, esprili bir cevap verdi: "Fenerbahçe ile sadece oynadığımız maçta kontak kurdum." Sevilla ile sözleşmesini 2012 yılına kadar uzatan 32 yaşındaki tecrübeli isim, Türk basınında hakkında çıkan haberlerin dedikodudan ibaret olduğunu belirtti. Türk futboluyla ilgili fazla bilgisinin olmadığına değinen Kanoute, İngiltere'de oynadığı dönemden Tugay Kerimoğlu'nu ve 2002 Dünya Kupası'ndaki performansıyla yıldızlaşan Hasan Şaş'ı tanıdığını ifade etti.

IRKÇILIK ÜZÜCÜ; AMA İSPANYA'DA OYNAMAMA ENGEL DEĞİL

Konuyu Avrupa'da sıkça yaşanan ırkçılığa getirdiğimizde Kanoute, haklı olarak dert yanmaya başladı. İngiltere Premier Ligi'nde Tottenham formasını giyerken bu tür olaylarla karşılaşmadığına dikkati çeken başarılı isim, İspanya'da üzücü şeyler yaşadığını dile getirdi. Bunun kurbanları arasında sadece kendisinin yer almadığına işaret eden Kanoute, "Buna tepki olarak elbirliği içerisinde sesimizi yükseltmeliyiz." diye konuştu. Müslüman olarak bazı zorluklarla karşılaştığını açıklayan Kanoute şöyle devam etti: "İslamiyet bir disiplin ve çaba gerektiriyor. İspanya'da hemen etrafında camiler ve mescitler yok. Ama Allah'ın yardımıyla bu tür engellerin üstesinden geliyorum. Olumsuz tepkiler almam, burada futbol oynayamayacağım anlamına gelmiyor. Elbette kariyerimi İspanya'da rahatlıkla sürdürebilirim."

MÜSLÜMAN NEFRET PEŞİNDE KOŞMAZ

Sevilla'nın Malili yıldızı Frederic Kanoute'yle sohbetimiz devam ederken konu dönüp dolaşıp dünyada büyük yankı uyandıran 'Filistin' yazılı tişörtle gerçekleştirdiği İsrail protestosuna geldi. 7 Ocak'ta Deportivo ile yapılan İspanya Kupası maçında attığı golden sonra formasının içindeki 'Filistin' yazılı tişörtü göstererek Gazze saldırılarını kınayan Frederic Kanoute, sarı kart gördüğüne hiç pişman değil. Gazze'de yaşananlara tüm dünyanın şahit olduğuna dikkati çeken Kanoute, "Bunlara karşı duyarsız kalamazdım. Bir adaletsizlik varsa buna karşı tepkimizi ortaya koyabilmeliyiz. Benim yaptığım da buydu. Avrupa'da bu başkaldırış daha iyi duyulabiliyor. İnsanların bu tür olaylara reaksiyon gösterebilmesini sağlayabiliyorsunuz. Bir anlamda sesiniz daha yüksek çıkıyor." ifadelerini kullandı. Sivasspor forması altında ter döken İsrailli Pini Balili'ye Türk halkının ilgisini takdirle karşılayan Kanoute, "Herhangi bir problem yaşanmaması bizleri de sevindiriyor. Çünkü biz Müslüman olarak nefret peşinde koşmuyoruz. İyi örnekleri görmek istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.