BIST 10.725
DOLAR 32,25
EURO 34,96
ALTIN 2.426,77
HABER /  GÜNCEL

Kıbrıs sorunu Kurtlar Vadisi'nde

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'tan Türkiye'deki medyaya sitem. Denktaş, Kurtlar Vadisi'nde oynama gerekçesi olarak medyanın kendisine kulak vermediğini gösterdi.

Abone ol Türkiye beni dinlesin diye oyuncu oldum

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kurtlar Vadisi dizisindeki kilit sırrın çözülmesinde rol oynuyor. Denktaş, bu bölümde 1974’ten önceki zor günlerde Kıbrıs Türklerinin verdiği mücadeleyi ve Barış Harekátı’nı anlatıyor.

Kurtlar Vadisi dizisinin sürpriz başrol oyuncusu KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, hem dizinin sırrını çözdü, hem de Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşlerini anlattı. ‘Ne yapayım Kıbrıs sorununu sürekli anlatıyorum, ama Türkiye medyası beni haber yapmıyordu. Bu fırsatı diziyle buldum’ dedi. Denktaş’ın senaryosuna da katkıda bulunduğu bölüm 3 Mart’ta yayınlanacak.

Büyük bir ilgiyle izlenen Kurtlar Vadisi dizisinde kilit rol alan Denktaş dün önce Lefkoşa, ardından da Girne yakınlarındaki 1974’te şehit olan Türk askerlerinin mezarlığında çekimlere katıldı. Başarılı bir oyunculuk sergileyen Denktaş, ‘Ben aslında rol yapmadım. Ama sıkıntı da çekmedim. Kameralara alışkınım’ dedi. Denktaş’ın dizideki rolü yine ‘KKTC Cumhurbaşkanı’ oldu. Denktaş daha sonra gazeteci rolündeki dizi oyuncularının röportajında sorulara yanıt verdi. Denktaş, diziyle bağlantılı olarak 1974 harekatı ve öncesinde yaşanan olayları anlattı.

KİLİT SIRRI AYDINLATTI

Kurtlar Vadisi dizisinin kilit sırrını çözen Denktaş, şöyle konuştu: ‘Boş kaldığım zamanlarda diziyi izliyordum. Diziyi hazırlayanlar benden bilgi almak istediler. Ben de 1974 ile ilgili bilgi verdim. Sonra benim oynayıp oynayamayacağımı sordular. Dizide 3 önemli oyuncu 1974’te Ada’daymış. Kıbrıs sorununu ve yaşananları ben sürekli anlatıyorum ama medya bunu Türk insanına duyurmuyordu. Ben de bu diziyi fırsat bildim. Uzun uzun Kıbrıs sorununu anlattım. Hangi günlerden bugünlere geldik onu anlattım. 1974 günleri öncesi ve sonrasını anlattım.’

Denktaş oyunculukta hiç zorluk çekmediğini de belirterek, ‘Rol yapmak zor ama rol yapmadım. Çok zorlanmadım’ dedi.

Kurdun inine bile girerim

KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, dün akşam Demokrat Parti’nin (DP) Lefkoşa’da düzenlediği ‘İktidar Yürüyüşü Şöleni’nde DP Lideri oğlu Serdar Denktaş’a destek verdi. Denktaş, Kurtlar Vadisi ile ilgili, ‘Halkım için kurdun inine bile girerim’ dedi.

HÜRRİYET