BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KHAS Yeni Medya nitelikli uzman yetiştiriyor

Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Yüksek Lisans Programı, sektöre nitelikli uzman yetiştiriyor.

Abone ol

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 2009 yılında açılan ‘Yeni Medya Yüksek Lisans Programı’, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. İletişim teknolojilerindeki son gelişmelerin akabinde sektörde yeni uzmanlık alanlarının doğduğunun bilgisini veren Program Direktörü Prof. Dr. Sevda Alankuş, programın medya, kültür ve iletişim sektörlerine nitelikli uzman yetiştirme açısından önemli bir açığı kapatmaya devam ettiğini kaydetti.

‘Yeni Medya Yüksek Lisans Programı’nın amacının öğrencileri medya, kültür ve iletişim sektörlerine ilişkin uygulamalı bilgi ve deneyimle donatmak olduğunu aktaran Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Yüksek Lisans Program Direktörü Prof. Dr. Sevda Alankuş, “İnternet, GSM sistemleri, dijital yayıncılık gibi yeni iletişim ortamları dünyada ve Türkiye’de toplumsal, kültürel, siyasi ve iktisadi değişimlere yol açmıştır. Bu gelişmeleri takiben yeni oluşan iletişim ortamında, yeni uzmanlık dalları oluşmuş ve bu dallarda hem dünyada, hem de ülkemizde kalifiye eleman açığı oluşmuştur. Yeni Medya Yüksek Lisans Programı’mız ile 21. Yüzyılın iletişim ve medya uygulayıcılarını uzmanlık alanlarına göre yetiştirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.



Programda hem tezli hem de tezsiz olarak eğitim verildiğinin altını çizen Prof. Dr. Alankuş, “Medya ve iletişim teknolojilerindeki son gelişmeleri güncel olarak takip eden ve bu gelişmeleri mesleklerine de uyarlayabilecek uzmanlar yetiştirdiğimiz Yeni Medya Yüksek Lisans Programı’mızın eğitim dili İngilizce. Tezli ve tezsiz olarak eğitim veriyoruz. Ders gün ve saatlerini ise çalışan öğrencilerimizi dikkate alarak düzenliyoruz” dedi.