BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,52
ALTIN 2.382,55
HABER /  GÜNCEL

Şehid Halil Kantarcı Yetimhanesi çalışmaları başladı

15 Temmuz 2016 FETÖ'nün darbe girişiminde Çengelköy’de şehit edilen Halil Kantarcı adına yapılacak yetimhanenin çalışmalarına başlandı.

Abone ol

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Çengelköy’e yapılan baskınlarda direniş için en ön saflarda bulunan Halil Kantarcı açılan ateş sonucu şehid edilmişti.

Şehadetinden kısa bir zaman önce gazeteci Adem Özköse ve arkadaşları ile yaptığı bir görüşmede, bir yetimhane yaptırma fikrini paylaşan Halil Kantarcı’nın hayalini gerçeğe dönüştürmek için Sadakataşı Derneği ve Halil Kantarcı’nın arkadaşlarının öncülüğünde başlatılan projeye 9 Sivil Toplum Kuruluşu daha destek veriyor.



İKİ KATLI YETİMHANE'DE 40 YETİM KALACAK

Yetimhane Sri Lanka’nın Merkez İlinde bulunan Watadeniya bölgesinde yaptırılacak. Ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı ve yetim oranının yoğun olduğu bölgede medrese eğitimi problemi çocukların Kur’an ve dini eğitim ile geç tanışmalarına neden oluyor.

Ekonomik sorunlar nedeniyle de yetimhane inşaatları yapılamıyor. Proje sonucunda toplamda 317,68 m2’lik alana yapılacak yetimhane iki kattan oluşacak ve yetimhanede 40 yetim kalabilecek.

HALİL KANTARCI KİMDİR?

Geriye 9 aylık Ömer Tarık, 2,5 yaşındaki Zeynep Serra ve 9 yaşındaki Ali Cihad’ı ümmete emanet bırakan Şehid Halil Kantarcı hayatı boyunca darbeci zihniyetlerle savaştı.

28 Şubat döneminde tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi ön saflarda savaşan ve hakkı savunan Halil Kantarcı henüz lise ikinci sınıf öğrencisi iken 16 yaşında hapseldildi. İdam ile yargılanan ve ceza evinde işkenceler gören Halil Kantarcı tüm bu zulümlere rağmen davasından asla taviz vermedi. 9 yıl süren yargılamanın ardından suçsuz olduğu anlaşılınca beraat etti.

Hapishaneden çıktıktan sonra da davası için savaşmaya devam eden Halil Kantarcı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çengelköy’de şehid edildi. Üsküdar Mihrimah Camii’nde yaptığı bir konuşmasında gençlere hitap eden Halil Kantarcı, “İnşallah sizler de birer şehid adayısınız, biz de ömrümüzün sonuna kadar bu şekilde yaşamaya niyetliyiz.” demişti.

YETİMHANEYE DESTEK İÇİN

Şehid Halil Kantarcı’nın adının verileceği yetimhanenin yapımına destek verebilmek için HALİL KANTARCI yazarak 2989’a SMS gönderebilir. bagis.sadakatasi.org.tr adresinden bağış yapabilir. 0216 614 04 61 nolu telefonu arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

*Banka ve online bağışlarda bağış notuna “Halil Kantarcı Yetimhanesi” yazdırılması; hesap adı kısmına ise "Sadakataşı Derneği" yazdırılması gerekmektedir.