BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

KEY kayıpları bulunuyor

Konut Edindirme Yardımı ödenecek hak sahiplerinin bir kısmı kayıp. Ama veriler hızla inceleniyor.

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ile ilgili olarak, hak sahiplerinin kayıtlarına ilişkin eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini bildirdi.

SGK, çok az sayıda hak sahibinin TC kimlik numarasının bulunmamasına karşın, bu nedenle sigortalıların hak kaybına uğramalarının söz konusu olmadığını vurguladı.

SGK Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, KEY işlemleri devredilen kişilere ilişkin verilerin bilgi işlem ortamına aktarılması çalışmalarının hızla gerçekleştirildiği belirtildi. 110 milyon veri kaydının kanunun yürürlük tarihinden sonra olmak üzere, toplam 178 milyon kaydın veri girişinin tamamlanarak, kanunda öngörülen 6 aylık süre içinde ilgili kurumlara gönderildiği kaydedildi.

Açıklamada, gönderilen kurumlar tarafından, toplam kayıt sayısının yüzde 2'sine karşılık gelen kayıttaki muhtelif veri giriş hatalarının belirlenmesi üzerine, SGK'nın bu eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmalarının da hızla devam ettiği bildirildi.

Kurumun tescil kayıtlarında 1987-1995 arasında çalışmış olan sigortalılardan, emekli olanlar ile e-bildirge uygulamasının başladığı tarihten sonra da aktif çalışması olan sigortalılara ait kayıtlarda TC kimlik numarası eksikliğinin bulunmadığı vurgulanan açıklamada, TC kimlik numarası bulunmayanların hak kaybına uğramasının söz konusu olmadığı belirtildi.