BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.399,75
HABER /  GÜNCEL

Kerry: İsrail-Filistin görüşmeleri mümkün

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail'le Filistinliler arasındaki görüşmelerin nihai aşamasının 'biraz çabayla başlayabileceğini' söyledi. Ancak Filistinli müzakereci Saib Erekat, ilerleme sağlanamadığını söyledi.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail'le Filistinliler arasındaki görüşmelerin nihai aşamasının "biraz çabayla başlayabileceğini" söyledi.

Üç gün boyunca Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasında mekik dokuyan John Kerry, Cumartesi günü ziyaretini uzatarak Abu Dabi gezisini iptal etmişti.

Ancak Filistinli müzakereci Saib Erekat, ilerleme sağlanamadığını söyledi.

Erekat, son görüşmenin "olumlu" geçtiğini fakat taraflar arasında görüş ayrılıkları olduğunu belirtti.

Kerry, İsrail'den ayrılmadan önce Tel Aviv haavalanında yaptığı açıklamada, "Bu ziyaretimizde ilerleme sağladığımızı bildirmekten memnuniyet duyarım. Biraz daha çabayla müzakerelerin nihai aşamasına başlanabilir. Büyük görüş ayrılıklarıyla başladık, sonra göreceli olarak tarafları birbirlerine yaklaştırdık. Her alanda ilerleme sağladık" dedi.

John Kerry, bölgeden "gönülsüz" olarak ayrıldığını ve iki tarafın da yakında geri dönmesini istediğini söyledi.

Görüşmelerin önünde en büyük engel, İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşimi inşaatlarına devam etmesi. Filistinliler, yerleşim inşaatlarının durmasını müzakere masasına dönmek için ön koşul olarak ileri sürüyor.