BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Serinlemek için girdiği denizde boğuldu

Ordu’da denize serinlemek için giren 15 yaşındaki bir genç boğularak hayatını kaybetti.<br/>Olay, bugün Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana gel...

Abone ol

Ordu’da denize serinlemek için giren 15 yaşındaki bir genç boğularak hayatını kaybetti.
Olay, bugün Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, akrabalarıyla denize giden 15 yaşındaki Erdinç İlhan, akrabalarının "açılma" uyarısına rağmen denizde açılınca bir anda gözden kayboldu. Arkadaşlarının Erdinç İlhan’ın gözden kaybolduğunu fark etmesi üzerine genci denizde arama çalışmaları başladı. Yaklaşık 1,5 saatlik arama sonucunda Erdinç İlhan’ın bedeni deniz kenarına kendiliğinden çıktı. İlhan, denizden çıkartıldıktan sonra olay yerinde 112 ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Medical Park Ordu Hastanesi’ne kaldırıldı. İlhan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Erdinç İlhan’ın denizde kaybolduğu haberini alan akrabaları sahile akın ederken, anne Saniye İlhan ve baba Zihni İlhan, sinir krizi geçirdiler. Oğlu denizden çıktıktan sonra yapılan müdahale esnasında feryat eden baba, “Dün geldiniz bir şey demedim. Ben ne yapayım oğlum” demesi yürekleri burkarken, anne Saniye İlhan ise bu acıya daha fazla dayanamayarak bir anda yerde kaldı.
Öte yandan, Erdinç İlhan’ın akrabası Erkan Yılmaz, denize Erdinç İlhan ile beraber geldiklerini, ailesinin İlhan’ı kendisine emanet ettiğini söylerken, şöyle konuştu: ”Ben bir haftalık evliyim. Eşimi denize getirecektim. Sonra Erdinç ‘Abi ben de geleyim’ dedi. ’Erdinç annenin izni var mı’ dedim. ‘Abi sen istersen verir’ dedi. Ben de annesini aradım, izin aldım. Annesi ’sana emanet’ dedi. Gelirken iki yeğenimi de aldım. Onların hepsi bana emanetti. Buraya geldik. Burada oturduk. Hanımla beraber güneşleniyorduk. "Açılma Erdinç" dedim. ‘Abi bir şey olmaz Muhammetler gidiyor’ dedi. Ben bağırdım "açılma" diye o da ‘Tamam abi açılmayacağım’ dedi. Arkadaşları ile beraber yüzerken sonra hanımla beraber denize girdim. ’Boğuldu’ dediler. Kayboldu. Hepimiz bunu gördük. Bana emanet olmasından dolayı kendimi suçlu hissediyorum.”
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)