BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

30 milyon tonluk rezerv bulundu

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Küre’de 20-30 milyon ton arasında yeni bir bakır rezervi bulunduğunu açıkladı. <br/>Vali Bektaş, ...

Abone ol

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Küre’de 20-30 milyon ton arasında yeni bir bakır rezervi bulunduğunu açıkladı.
Vali Bektaş, Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda düzenlenen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısına katılarak burada önemli açıklamalarda bulundu. Bektaş, Kastamonu’daki bakır rezervi ile ilgili önemli gelişmeler olduğunu söyledi.

’’30 MİLYON TONLUK BAKIR REZERVİ’’
Hanönü’nde ortaya çıkan 22 milyon tonluk yeni bakır rezervine ek olarak Küre’de de 20-30 milyon ton arasında yeni bir bakır rezervi bulunduğunu tahmin ettiklerini açıklayan Vali Erdoğan Bektaş, “2006 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin raporunu okudum. O zaman Türkiye’nin bilinen bakır rezervi 62 milyon tondu. Sadece bizim geçen yıl Hanönü-Taşköprü bölgesinde keşfedilen bakır havzasının teyit edilmiş kapasitesi 22 milyon tondur. Yani ülkenin tüm bakır potansiyelinin üçte birini biz geçtiğimiz yıl Hanönü’nde keşfettik. Yine Küre bakırda tarihinden bu tarafa 286 metreye kadar inilmişti. Bu sene bin metreye kadar inildi ve orada da 20 milyon ile 30 milyon ton arasında yeni bir bakır rezervinden bahsediliyor” dedi.

MERMER REZERVİ
Kastamonu’da düne kadar planlanan ekonomik kalemler arasında madenciliğin bulunmadığını belirten Vali Bektaş, “Hiç aklımızda olmayan bir gelişmeyi yaşadık. Kastamonu bakır ve buna ek olarak mermer rezervi konusunda çok önemli gelişmeleri ortaya çıkarmaktadır” diye konuştu.
(İHA)