BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  DÜNYA

Bakan Bayraktar, Haçkalı Baba anma töreninde

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Haçka Yaylası’nda bu yıl 18.’si düzenlenen “Haçkalı Baba’yı a...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Haçka Yaylası’nda bu yıl 18.’si düzenlenen “Haçkalı Baba’yı anma” merasimine katıldı.
Bakan Bayraktar burada yaptığı konuşmada, Allah dostlarının ülkemizi ayakta tutan manevi köşe taşları olduğunu söyledi.
Etkinlik çerçevesinde yaklaşık 3 bin kişilik pilav halka dağıtılırken, zaman zaman izdiham yaşandı.
Trabzon Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri Haçkalı Baba’yı Anma Merasimi yapıldı. Bu yıl 18.’si yapılan anma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Düzköy Kaymakamı Ufuk Ozan Alibeyoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Düzköy Belediye Başkanı Salih Bakal ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Trabzon Belediyesi’nin 32 otobüs ile vatandaşları taşıdığı anma törenine halk yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının Trabzon Belediyesi Mehter takımı konser verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, törende yaptığı konuşmada Haçkalı Babanın ülkemizin manevi köşe taşlarından birisi olduğunu belirterek, “Haçkalı Hoca Efendi alim, din adamı evliya, Allah bir hak dostudur. Bu tip gönül erleri, Allah dostları ülkemizi ayakta tutan manevi köşe taşlarıdır. Bizi, vatanımızı, milletimizi diri tutan ülkemizi koruyan ve kollayan insanlardır. Hemşerilerimizle birlikte bu manevi atmosferde bir araya gelip bu güzel havada olmak bizleri de ayrıca mutlu ediyor. Bu güzel anma etkinliği ile genç kardeşlerimiz de geçmişini ve manevi büyüklerini öğrenme şansı buluyor. Kaynaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik adına büyük önem arz eden bu anma törenine geldiğiniz için herkese sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Trabzon Belediyesi tarafından 3 bin kişilik pilav ve ayran ikramının da yapıldığı anma törenlerde Trabzon Belediyesi Tasavvuf Musikisi tarafından seslendirilen ilahiler uzun süre alkışlandı.
(İHA)