BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.501,42
HABER /  DÜNYA

Kerkük'te peşmerge neden kaçtı? Komutanın itirafı

KERKÜK savaşı başlayana kadar meydan okumada bulunan peşmerge, Irak ordusu harekete geçince şaşkına çevirdi. Peşmerge tek bir kurşun atmadan kritik yerleri bırakıp kaçtı. İtiraf da peşmerge komutanından geldi.

Abone ol

KERKÜK savaşı başlamadan önce Mesud Barzani kente önemli oranda peşmerge yığmıştı. Kerkük'ün görevden alınan valisi Necmettin Kerim de meydan okuyarak kenti teslim etmeyeceklerini söylemişti. Kerkük savaşı için gece yarısı düğmeye basan Irak ordusu günün ilk saatlerinden itibaren şaşırtan bir hızla ilerlemeye başladı. Bunun sebebi de peşmergenin tek kurşun atmadan elindeki yerleri bırakıp kaçmasıydı. Irak ordusu bu kadar kolay bir zafer beklemezken itiraf peşmerge komutanından geldi.

PEŞMERGE KOMUTANININ İTİRAFI : DİREMEYECEĞİMİZ...
Irak'ın Kerkük kentindeki mevzilerinden çekilen Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Peşmerge Sorumlusu Vesta Resul, Irak ordusuna denk bir güçleri olmadığından dolayı çekilmek zorunda kaldıklarını belirtti. 

Resul, Kerkük'te kendi partisine ait yayın organlarına yaptığı açıklamada, "Dün geceden bu yana karşımıza hiç direnemeyeceğimiz düzeyde askeri sevkiyatlar yapıldı. 350 tank ve ağır silahla 4 birliğimize saldırıldı." dedi.

Cephanelikleri ve ellerindeki silahların yetersiz olduğunu söyleyen Resul, bu durumu üstlerine bildirdiklerini ve çekilmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Kerkük savaşında son durum! Kürtler şokta nereler alındı?

BARZANİ'NİN SON ÇIRPINIŞI
Irak kolay bir zaferle en önemli noktaları ele geçirirken Mesud Barzani ortalarda görünmüyor. Barzani'nin sitesi Rudaw'da Kerkük'ü yeni peşmerge birlikleri gönderildi iddiası verilirken, kentten gelen haberler aksini gösteriyor. Peşmerge elindeki hemen her yeri kurşun atmadan Irak ordusuna bıraktı.

BİZE ÇATIŞMAYIN EMRİ VERİLDİ
Kerkük'teki Peşmerge komutanı, ateş açılmadığı takdirde çatışmaya girilmemesi talimatı aldıklarını söyledi.

IRAK ORDUSU NERELERİ ALDI?
Peşmerge kurşun atmadan Kerkük'ten kaçarken Irak ordusunun aldığı yerler şöyle:
Petrol rafinerileri, Kerkük Keyvan Askeri Üssü, Halid Köprüsü Kapısı, Riyad-Halid Mektep yolu, Meryem Beg sınır kapısı ve Reşad-Meryem Beg yolu, Kerkük'ün kuzeyindeki doğal gaz yatakları, polis karakolu ve Kerkük Elektrik Dairesi, Baba Gürgür Petrol Yatağı ve Kerkük Kuzey Petrol Şirketi.

Bozguna uğrayan Peşmerge geri çekiliyor! İşte Kerkük'ten ilk karelerBozguna uğrayan Peşmerge geri çekiliyor! İşte Kerkük'ten ilk karelerBozguna uğrayan Peşmerge geri çekiliyor! İşte Kerkük'ten ilk karelerBozguna uğrayan Peşmerge geri çekiliyor! İşte Kerkük'ten ilk karelerHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN