BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  DÜNYA

Kerkük'te peşmerge kurşun sıkmadan kaybetti nereler alındı?

KERKÜK'te peşmerge tek kurşun atmadan kritik noktaları birer birer kaybediyor. Peşmergeye çatışmaya girmeyin emri verildiği söyleniyor. peki şu ana kadar Irak ordusu Kerkük'te nereleri aldı işte gelen son haberler;

Abone ol

Peşmerge tek bir kurşun bile atmadan Kerkük'teki cephelerden geri çekilirken Irak ordusu bir çok noktayı ele geçirdi. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığının verdiği bilgiye göre şu ana kadar ele geçirilen bölgeler şöyle:

"Petrol rafinerileri, Kerkük Keyvan Askeri Üssü Halid Köprüsü Kapısı, Riyad-Halid Mektep yolu, Meryem Beg sınır kapısı ve Reşad-Meryem Beg yolu, Kerkük'ün kuzeyindeki doğal gaz yatakları, polis karakolu ve Kerkük Elektrik Dairesi.

PEŞMERGEYE ÇATIŞMAYA GİRMEYİN EMRİ
Kerkük Valisi Necmettin Kerim, kenti teslim etmeyeceklerini söylerken Barzani yönetimi de kente takviye güç göndermişti. Irak ordusu ve Haşdi Şabi kente girmeye başlayınca Peşmerge elindeki yerleri çatışmaya girmeden terketmeye başladı.

Uluslararası camiadan destek bulamayan Barzani yönetimi, peşmergeye 'çatışmadan çekilin' emri verdi. Peşmerge komutanı, ateş açılmadığı takdirde çatışmaya girilmemesi talimatı aldıklarını söyledi. 

Kerkük savaşında son durum! Peşmergeler kaçınca...

Son dakika! PKK'lılar Kerkük'e indi! Türkmenler tedirgin...