BIST 9.812
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL

Son dakika! PKK'lılar Kerkük'e indi! Türkmenler tedirgin...

700 PKK'lı Kerkük'e girdi... Peşmerge kaçarken ağır silahları ve Hummer cipleri PKK'ya bıraktı... PKK'lılar Peşmergenin çekildiği kent merkezindeki bazı sokak başlarını tuttu. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, "acil önlem" çağrısı yaptı...

Abone ol

KERKÜK'te savaş başlamış, Peşmerge geri çekilmeye devam ederken, PKK fırsattan istifade Kerkük'e girdi.Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, terör örgütü PKK'nın Kerkük sokaklarına indiğini duyurdu. 

İngiliz kamu yayıncısı BBC ise 700 PKK'lının Kerkük'e girdiğini duyurdu. PKK'nın ajansı da Kerkük'te savunma hattı oluşturduklarını iddia etti. PKK'lılar, Peşmergeden aldıkları silahlar ve Hummer ciplerle kent merkezinde bazı sokaklarda köşe başlarını tuttu.

FIRSAT BİLDİLER, KERKÜK SOKAKLARINDALAR!

Erşet Salihi, "Terör örgütü PKK unsurları Kerkük'teki durumu fırsat bilerek, kentin sokaklarında dolaşmaya başladı. Bu durum, can güvenliği olmayan Türkmenleri ayrıca endişelendiriyor." dedi.

BAĞDAT YÖNETİMİ VE ABD ACİL MÜDAHALE ETSİN

Bağdat yönetimini durumun takibi ve PKK'lıların Kerkük'ü terk etmesi için göreve çağıran Salihi, "Kerkük için en büyük tehlike PKK'dır. Yaptıkları eylemlerle kentteki toplumsal barışı tehlikeye atıyorlar. Bağdat ve Kerkük askeri üssündeki ABD'lilerin duruma müdahil olmasını istiyoruz." diye konuştu.

İşte Kerkük'teki PKK - Irak ordusu çatışma görüntüleriİşte Kerkük'teki PKK - Irak ordusu çatışma görüntüleriİşte Kerkük'teki PKK - Irak ordusu çatışma görüntüleriİşte Kerkük'teki PKK - Irak ordusu çatışma görüntüleriHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

PKK'LILAR SOKAK BAŞLARINI TUTTU

Kerkük'e giren PKK'lılar, Peşmerge'den aldıkları ağır silahlar ve Hummer ciplerle kent merkezinde tur atıyorlar. Kerkük'te Peşmerge'nin çekildiği kent merkezindeki bazı köşe başlarını tutan PKK'lılar, eline silah alan göüllü Kürtleri de yönlendiriyor. PKK'lılar daha önce de IŞİD Kerkük'e saldıracak gerekçesiyle Kerkük sokaklarına girmişti.

BBC: 700 PKK'LI KERKÜK'E GİRDİ

PKK'nın haber ajansı olarak bilinen ANF, örgüt militanlarının Kerkük’te “avunma hattı oluşturmaya başladığını” iddia etti. BBC'nin haberine göre ise Kerkük'e silahlı 700 PKK'lı girdi ve Peşmerge saflarında savaşa dahil oldu. 

Irak hükümeti dün, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkililerini Kerkük'e PKK militanlarını yerleştirmekle suçlamış, bu durumun 'savaş ilanı' olduğu belirtmişti.

BAZI KERKÜK'LÜ AİLELER ERBİL'E DOĞRU YOLA ÇIKTI

Dükkanların kepenk indirdiği kentte tam bir kaos ortamı hakim, mesai günü olmasına rağmen iş başı yapılmazken, okullar da kapalı. Öte yandan bazı Kerküklü aileler, oluşan kaos ortamından dolayı Erbil ve Süleymaniye'ye doğru hareket ediyor. 

Kerkük'teki Türkmen mahalleleri ve parti binalarının olduğu bölgelerde ise sessizlik hakim. Bazı Türkmenler ise parti binaları ve sokaklarının başında olası bir kaosa karşı tetikte bekliyor. 

TÜRKMENLER'E KENDİNİZİ KORUYUN ÇAĞRISI YAPTI

Erşet Salihi, Kerkük'te Türkmenlere seslenerek, kendilerini korumalarını istedi. Salihi, "Birbirinizden haberdar olun. Tuzhurmatu ve Kerkük çevresinde çatışmalar başladı. Kimsenin hedefi olmayın ve imkanlarınız dahilinde silahlarınızı elinize alıp kapıda ve caddelerde durun, korkmayın." dedi.

DEAŞ veya PKK terör örgütüne mensup kişilerin Türkmen bölgelerini hedef alabileceği uyarısı yapan Salihi, "Bugünler hassas günler. İnşallah bugünler de biter ve aydınlığa kavuşuruz." ifadelerini kullandı.