BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.382,79
HABER /  DÜNYA

Kerbela'da Şii hacılara saldırı!

Kerbela yakınlarında iki bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu en az 45 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Irak'ın Kerbela kenti yakınlarında düzenlenen iki intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre 45 kişi öldü, 150'den fazla kişi yaralandı.

Saldırılar Bağdat'ın 100 kilometre güneyinde meydana geldi. Kerbela Vilayeti Belediye Başkanı Muhammed Hamid El Musavi, 150 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıların bomba yüklü araçla düzenlendiğini bildirdi. Saldırılar, Kerbela'da Hazreti Ali'nin oğlu Hazreti Hüseyin'in şehit edilişinin 1330. yılının Erbain (40. gün) törenine katılan şiilere yönelik düzenleniyor.

Şii'lere yönelik bir diğer saldırı ise salı günü gerçekleşmişti. Bağdat'ın kuzeyindeki Taji yakınlarında 5 Şii hacı öldürülmüştü.  Irak'ın farklı bölgelerinde bu hafta içinde meydana gelen çok sayıda terörist saldırıda 116 kişi öldü, 400'den fazla kişi ise yaralanmıştı. Bu hafta gerçekleşen saldırılardan biri bomba yüklü bir araçla gerçekleşti. Aracın hedefinde ise Bakuba kentindeki polis kontrol noktası vardı. 4 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı. Ölenlerden 2'si ile yaralananlardan 9'u ise polis memuru.



Yükleyen . -