BIST 9.966
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.433,74
HABER /  GÜNCEL

Kenya'da ilkokul çocuklarına göz yaşartıcı gaza tepki

Kenya'nın başkenti Nairobi'de oyun oynadıkları alanın otoparka dönüştürülmesini protesto eden çocuklara göz yaşartıcı gazla müdahale edilmesi tepkiye neden oldu.

Abone ol

Kenya'nın başkenti Nairobi'de oyun oynadıkları arsanın otoparka dönüştürülmesini protesto eden çocuklara göz yaşartıcı gazla müdahale edilmesi tepkiye neden oldu.

Pazartesi günü meydana gelen olay yerel ve uluslararası medyada büyük yankı buldu. Sosyal medyada da, göz yaşartıcı gaz kullanımına tepki gösterildi.

Yüzlerce çocuk, arsayı çevreleyen duvarı yıkmış, polis çocuklardan oluşan kalabalığı göz yaşartıcı gazla dağıtmıştı.

Televizyon ekranlarına yansıyan görüntülerde, yeşil önlükleri içinde gaz bulutu arasında kalan ve öksüren çocuklar görülüyor.

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, soruna çözüm bulamadıkları için ilgili bakanlık ve Ulusal Arazi Komisyonu'nu kınadığını söyledi.

'Orantısız güç'

Kenyatta, çocukların protesto eylemi yapmasına izin veren okul müdürüne de tepki gösterdi, "Protesto yapmak istediğimizde bunu medeni bir şekilde yapmalıyız ve çocukları alet etmemeliyiz" dedi.

İçişleri Bakanı Joseph Nkaissery de okulu ziyaret etti ve Cumhurbaşkanı'nkine benzer mesajlar verdi.

Polis sözcüsü, "protestoya katılan kişilere orantısız seviyede güç kullanıldığını" belirterek sorumlunun ilgili polis memurları olduğunu söyledi.

Söz konusu arsa, okulun önünde bulunuyor.

Arsayı okulun bitişiğinde oteli bulunan bir siyasetçinin aldığı belirtiliyor.