BIST 10.197
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.436,83
HABER /  GÜNCEL

Kenya'da AVM saldırısı zanlılarının kimlikleri açıklandı

Kenya ordusu başkent Nairobi'de geçen ay bir alışveriş merkezine saldırdığı düşünülen dört militanın kimliklerini açıkladı. Dört zanlının da çatışmada öldüğü bildirildi. Kenyalı yetkililer daha önce saldırıyı 10-15 militanın gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Abone ol

Kenya ordusu başkent Nairobi'de geçen ay bir alışveriş merkezine saldırdığı düşünülen dört militanın adını açıkladı.

Ebu Baara El Sudani, Ömer Nabhan, Hattab el Kene ve Umeyr adlı zanlıların güvenlik güçlerince çatışmada öldürüldüğü bildirildi.

Kenya hükümeti daha önce saldırıyı 10-15 militanın gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Ancak şimdi polis yetkilileri saldırıyı 4-6 militanın gerçekleştirdiğini söylüyor.

En az 67 kişinin öldüğü 21 Eylül'deki saldırıyı Somalili radikal İslamcı Eş-Şebab örgütü üstlenmişti.

El Kaide ile bağlantısı olan grup, saldırıyı Kenya'nın Somali'de asker bulundurmasına misilleme olarak gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Yeni görüntüler

Zanlıların adları, ellerinde otomatik silahlar bulunan dört saldırganın alışveriş merkezindeki yeni kamera görüntülerinin ortaya çıktığı gün açıklandı.

Bu görüntülerde saldırglar sakin bir şekilde depo olarak kullanıldığı sanılan bir odaya girip çıkıyorlar.

Kenya Ordusu Sözcüsü Binbaşı Emmanuel Chirchir, Reuters ajansına "Teröristlerin bu kişiler olduğunu teyit ederim. Hepsi öldürüldü" dedi.

Reuters, Chirchir'e dayanarak El Sudani'nin Sudanlı "deneyimli bir savaşçı" olduğunu ve grubun lideri olduğuna inanıldığını belirtti.

Chirchir, Nabhan'ın Kenyalı bir Arap, El Kene'nin de Eş-Şebab'la bağlantılı bir Somalili olduğunu kaydetti.

Umeyr adlı zanlıyla ilgili ayrıntı verilmedi.