BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kendi kızını parçalayıp çöpe atmış

Aslında hakimin karşısına başka bir cinayetten dolayı çıkmıştı. Ama mahkemedeki itiraf kanları dondurdu.

Abone ol

Kırşehir'de 2008 Kasım'ında 11 yaşındaki Sabire Akçakaya'yı hunharça parçalayıp şehir çöplüğüne attığı iddia edilen Yeter A. bugün hakim karşına çıktı. Mahkemede bir itirafta daha bulunan Yeter A. kendi kızını da öldürüp çöpe attığını söyledi.

ÖNCE SABİRE CİNAYETİNİ ANLATTI

Basın mensuplarının girmediği duruşmada hakim karşısına çıkan Yeter A.'nın oldukça soğuk kanlı ifadeler kullandığı bildirildi. Yeter A.'ya cinayeti nasıl işlediğini soran hakime önce 11 yaşındaki Sabire Akçakaya'yı boğrak öldürdüğünü itiraf etti. Ardından cesedi sandığa sakladığını ifade eden Yeter A., donan cesedi ayaklarından ve boyun kısmından balta ile parçaladığını belirtti.

KENDİ KIZINI DA ÖLDÜRÜP PARÇALADIĞINI DA İTİRAF ETTİ

Zaman zaman hakim karşısında sorulan sorulardan ve yüksek tansiyondan bayılan Yeter A. iddiaya göre yaklaşık olarak 3 yıldır kayıp olan kendi kızını Pınar A.(28)'yı da öldürdüğünü itiraf etti. Kendi kızını da hunharca katlettiğini ve onu da şehir çöplüğüne attığını ifade eden Yeter A. bir daha baygınlık geçirince hakim, mahkemenin bir ay sonra yapılmasına karar verdi.

Bayılan Yeter A., jandarma ve polis kordonunda ambulansa bindirilerek Kırşehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

SABİRE'Yİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ DAHA ÖNCE KABUL ETMİŞTİ
Kırşehir'de cesedi parçalanmış şekilde çöplükte bulunan 11 yaşındaki kız çocuğu Sabire A.'yı boğduktan sonra bıçakla parçaladığını itiraf eden yengesi Y.A., cinayeti kıskançlıktan dolayı işlediğini söylemişti.
 
Y.A., 'Suçumu kabul ediyorum. Kızım kaybolmuş ve kız sevgisinden mahrum olmuştum. Eltilerimle aramda sürekli problemdi. Eltimi ve kızını kıskandığım için Sabire'yi boğarak öldürdüm. Daha sonra bıçakla parçalara ayırdım. Ceset parçalarını kilim parçalarına sararak mahalledeki çöp konteynırına attım. Cinayeti ben işledim' dedi.