BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37
HABER /  GÜNCEL

Kenan Evren ilaçları karıştırmış

Önceki gün rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Evren, meğer ilaçları karıştırmış.

Abone ol

Evinde önceki gün saat 15.00 sıralarında rahatsızlanan Evren, ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tankut İlter, ’divertikülozis koli’ adı verilen kalın bağırsak kanaması geçiren Evren’e gerekli tedavinin uygulandığını söyledi.

Evren’in kalın bağırsağında oluşan keseciklerin belli yaştan sonra görülmesinin normal olduğunu, kanamanın bu keseciklerde meydana geldiğini kaydetti.

ŞANSI, İZMİR’MİŞ

Evren’in ciddi bir kanama geçirdiğini, bu yüzden İzmir’de bulunmasının bir şans olduğunu belirten İlter, vatandaşları da ilaçlar konusunda uyardı. Evren’deki kanamaya, kan sulandırıcı ve ağrı kesici ilaçları bir arada kullanmasının yol açtığını açıklayan Prof. Dr. İlter, "Sayın cumhurbaşkanımız dün akşamdan beri burada. Normale döndü. Şimdilik hayati tehlikesi yok. Kalın bağırsaktaki kanama durdu. Yaşının da 89 olması nedeniyle çok titizleniyoruz. Kendisi bizim için çok önemli. Birkaç gün burada kalmasını önerdim. Cuma gününe kadar taburcu etmeyi düşünüyoruz. İnşallah birkaç gün sonra eski sağlığına kavuşacak" dedi. Kanama geçiren Evren’in kalp ilacı da kullandığı belirtildi.

ÖZEL ODADA

Hastanenin bir özel odasında kalan Kenan Evren’i, yakınlarının yanı sıra Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ülkü Bayındır ile Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel de ziyaret etti. Çıkışta, basın mensuplarının Evren’in durumunu sorduğu Prof.Dr. Bayındır, "Morali iyi ve sağlıklı" dedi. Bazı emekli generallerin de ziyaret ettiği Evren’e sürekli bir hemşirenin refakat ettiği bildirildi.

Hayati tehlike şimdilik yok

Evren’in durumuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Tankut İlter, "Ciddi bir kanama. O yüzden İzmir’de olması bir şans. Kanama sebebi kan sulandırıcı ilaçlarla ağrı kesicileri bir arada kullanması. Normale döndü, şimdilik hayati tehlikesi yok" dedi.