BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu'dan ittifak cevabı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Aday tanıtım toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu ittifak eleştirilerine cevap verdi.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Aday tanıtım toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile ittifak yapan CHP'nin HDP ile örtülü ittifak yaptığı eleştirisine cevap verdi.

Kılıçdaroğlu "Bizi zaman zaman eleştiriyorlar; şununla, bununla ittifak yaptınız. Sandıkta bütün seçmenlerle ittifak yapıyoruz. Türkiye'yi birlikte aydınlığa çıkaracağız. Hiç kimsenin ekmeği ile aşı ile oynanmayacak. Sizlere sözüm söz CHP'li belediyelerin olduğu her yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek." dedi.

Aday tanıtım toplantısında konuşan CHP lideri şöyle konuştu:
"Kentsel dönüşüm yaptılar insanlar sokakta kaldı. Kentsel dönüşümü İzmir'de Aziz Kocaoğlu da yaptı. Siz kimseye gidip el açmayacaksınız sizin garantiniz Büyükşehir Belediyesidir dedi. Bizler aldığımız mirası ileriye taşıyacağız.

TANZİM ELEŞTİRİSİ
Tanzim sayış mağazaları diyorlar bunlar 1970'lerde kaldı. Tarımı büyütmek istiyorsanız Aziz Kocaoğlu'ndan ders alacaksınız. Son 10 yılda üretici kooperatiflerin sayısı İzmir'de yüzde 61 arttı. Türkiye'de tarım gerilerken İzmir'de tarım büyüdü. Yılda yüzde 7.5 büyüdü ama Türkiye genelinde çiftiçi perişan halde. Lafla peynir gemisi yürümüyor.

Bize diyorlardı ki 2 bin 200 veremezsiniz. En küçük belediyelerimiz bile veriyoruz. CHP'li belediyeler sosyal adeleti sağlayan belediyelerdir.

İTHAL BELEDİYE BAŞKANI
İnsanları tanzim satışla kuyruğa sokuyorlar. İzmir ne yapıyor patates ve soğanı haneye teslim ediyor sütü her hafta teslim ettiği gibi. Baktılar İzmir'den istedikleri gibi aday çıkmıyor. Dışardan ithal belediye başkan adayı getirdiler. İthal başkanla devasa İzmir yönetilir mi? İzmir'i yönetecek kişinin İzmir'in külltürüne sahip olması lazım."