BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kediye yardım ederken babasını unuttu!

Cezaevi minibüsünün motoruna kedi girdi, kediyi kurtarmaya çalışan hayvansever bir kadın, babasını unuttu.

Abone ol

Haydarpaşa Numune Hastanesi acil servisine mahkum getiren cezaevi minibüsünün motoruna kedi girdi. Kediyi çıkarmak için itfaiye ekipleri ve vatandaşlar seferber oldu. Görevlinin cezaevi aracını çekmek için savcılıktan izin alınması gerektiğini söylemesi dikkat çekti. Kediyi kurtarmaya çalışan hayvansever bir kadın ise, tedavi için getirdiği babasını unuttuğunu söyledi.

Olay, sabah saatlerinde hastanenin acil servisinde yaşandı. Adalet Bakanlığı'na ait bir minibüsün motor kısmından kedi sesi duyulunca herkes yardım için koştu. 112 acil sağlık ekipleri, infaz koruma memurları, polis ekipleri ve vatandaşlar kediyi sıkıştığı yerden çıkarmak için uzun süre uğraştı. Tüm çabalara rağmen başarılı olamayan görevliler ve vatandaşlar itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Kısa sürede hastaneye gelen itfaiye görevlileri, yavru kediyi kurtarma çalışmalarına başladı.


'KEDİYİ GÖRMEK İÇİN BABASINI UNUTTU' 

Bu sırada hastaneye babasını getiren bir kadın da babasını bırakarak kurtarma çalışmalarına katıldı. Dakikalarca kediyi görmek için uğraşan kadın, tedavi için getirdiği babasını bile hatırlamadı. Yaşlı babasını acil servise gönderen kadın, kediyi aracın motorundan çıkarmaya çalıştı. Karşısında gazetecileri görünce babasını hatırlayan hayvansever, "Ben hayvanları çok seviyorum. Daha önce 22 tane kedi besledim. Şimdi de bir sokak kedisini besliyorum. Hastaneye babamı getirmiştim. Kedinin sesini duyunca babamı unuttum. Şimdi yanına gidiyorum." dedi.

Öte yandan, infaz koruma memuru olduğu öğrenilen bir kişi kurtarma çalışmalarını görüntülemek isteyen gazetecileri engellemeye çalıştı. Minibüsün Adalet Bakanlığı'na ait olduğunu belirten şahıs, ancak savcılık izni alınarak görüntü çekilebileceğini iddia etti. Görevli, hastane polisi ile 155 polis imdat hattını arayarak ekip istedi. Kedi, sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.