BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.432,70
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

31 Ekim altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatı ne olur Altın fiyatı ne olacak

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Erste Securities Istanbul (http://www.erstesecuritiesistanbul.com.tr)  Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Raporu: 

GOLD (Spot) güniçi: baskı altında.  

Pivot Seviyesi : 1362 Tercihimiz : 1362 seviyesinin altında hedef 1328 ve ilerleyen seviyelerde 1310 olmak üzere satış pozisyonları.

Alternatif senaryo: 1362 seviyesinin üzerinde hedef 1374 ve 1393  olmak üzere yükseliş görülebilir.

Teknik Yorum : RSI %50 seviyesindeki nötr bölgesinden  aşağıda.

Tera FX ( http://www.terafx.net/ ) Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi: 

XAUUSD Pivot: 1335 (h1)

Gün içi Senaryo: Pivot altındaki kapanışlarda 1331.5 ve 1327.5  hedefli KISA Alternatif Senaryo: 1338.25 üstündeki kapanışlarda 1342.25 ve  1347.5 hedefli UZUN Yorum: 50 Günlük Ho (1342) seviyesinin seviyesinin altında satış  baskısı oluşacaktır.

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın kotasyonlarının yakından takip ettiği ve İki gün süren ABD  merkez bankası açık piyasa komitesi toplantısı dün kararın  açıklanmasıyla sona erdi. Fed'in aylık tahvil alımları, 40 milyar  dolar mortgage destekli tahvil ve 45 milyar dolar hazine tahvili şeklinde ayrılmaya da devam edecek.

Fed ayrıca, işsizlik yüzde 6.5'in  üzerinde seyrettiği sürece ve enflasyon görünümü yüzde 2.5'in üzerine  çıkmadıkça hedef faiz oranını sıfıra yakın seviyelerde tutacağı görüşünü de korudu.

Bununla birlikte Konut sektöründeki toparlanma  geçtiğimiz aylarda bir şekilde yavaşladı" ifadeleri kullanırken, mali  politikanın ekonomik büyümeyi kısıtladığı ifade edildi. Piyasalarda  Fed’e ilişkin beklentilerin dışına çıkılmazken Altın kotasyon fiyatlarında da Fed sonrası yönünü aşağıya çevirerek 1359  seviyelerinden 1334 seviyelerine varan sert geri çekilmeler yaşandı.  Böylece altın fiyatları da son 5 haftanın zirvesinden dönmüş oldu. Dün  açıklanan enflasyon rakamlarının Fed’in beklentilerinin altında  kaldığı görüldü.

Ancak Fed'in ekonomik aktivite ve iş gücü piyasasında  ilerleme gördüğünü açıklaması sonrasında dolar kanadında toparlanma  görüldü. Tekniksel olarak ele aldığımız Altın kotasyonlarında ardı  ardına yaşanan sert düşüş sonrası oluşan ‘ Three Black Crows’ mum  çubuğu formasyonu olası gerçekleşmesi durumunda, Altın fiyatlarında  aşağı yönlü bir kısım etki gelebilir. Ancak major desteği olan 1330  seviyelerinin üstüne tutunması, yukarı yönlü trendini koruması  açısından önemini koruyacaktır. An itibarı ile 1337,1 seviyesinden  işlem gören Altın kotasyonlarında, yatırımcılarımızın bu aşamada olası yükselişlerde 1344/1347 seviyelerinden satış işlemi açmalarını, 1350,5  seviyesi ve üstünü stop seviyesi olarak belirlemelerini, 1335/1332  seviyelerinin ise hedef seviyeler olabileceği görüşündeyiz.

Bugün  açıklanacak olan ABD İlk İşsizlik Başvuruları, ABD Devam Eden İşsizlik  Başvuruları ve ABD Chicago PMI verileri yakından takip edilmelidir.

Destek Menkul ( http://www.destekfx.com/ ) Tarafından Hazırlanan  Altın Raporu: 

ALTIN DÜŞECEK Mİ?

FOMC tutanaklarının açıklanmasıyla birlikte sert  düşüş gösteren altın 38.2 fibo düzeltme seviyes- inden destek bulmuş durumda. 1339 altın için ilk  destek konumunda. Bu desteğin kırılması halinde  50 fibo düzeltme seviyesine karşılık gelen 1307  desteğine kadar geri çekilmeler görülebilir. Gün  içinde ABD’de haftalık istihdam talepleri verisi açıklanacak.

Verinin beklentinin üstünde açıklan- ması durumunda yükselişe geçebilecek altın için  ilk direnç seviyesi 13 60. Bu direncin kırılması  halinde 1377 direnci test edilebilir.

FXTCR ( http://www.fxtcr.com ) Tarafından Hazırlanan  Altın Fiyatları Raporu: 

Altında Düşüş Baskısı Ağır Basıyor Altının, günlük bazda oluşturmuş olduğu düşüş trend kanalı  içerisindeki hareketine devam ettiğini görmekteyiz. Dünkü analizimizde  de vurgulamış olduğumuz 1348 direnci çalışmış ve altın bu seviyeyi  yukarı yönlü geçemeyerek bir nebze gevşemiştir.

Özellikle dün akşam TSİ 21:00’de FED’in yapmış olduğu faiz kararı  ile ilgili basın toplantısında bir sürprizin yaşanmaması ve FED’in piyasaların beklentilerine paralel olarak faizleri düşük seviyede  tutarak, tahvil alım programına devam edeceğini açıklaması Dolar’ın  değerlenmesine ve altının da 1348 direncinden gevşemesine sebep olmuştur.

Buna göre altındaki düşüş hareketinin devamı açısından 1348 ve  1417 dirençleri oldukça önemli ve takip edilmesi gereken seviyelerdir.  Bu seviyelerin yukarı yönlü kırılması ve ardından destek olarak  çalışması, altındaki düşüş trendinin sona ermesine sebep olabilir.  

1348 direncinin yukarı yönlü geçilememesi ve altının bu seviyenin  altında kalmaya devam etmesi ise zaten düşüş trend kanalı içinde  hareket eden altın için satış baskısının artmasına sebep olacaktır.  Alt bölgede 1276 ve 1200 destekleri takip edilmesi gereken önemli  destek seviyeleri iken, yukarıda ise 1348 ve 1417 dirençleri düşüş  hareketinin devamı açısından önemli durumda bulunan direnç  seviyeleridir. İşlemlere girerken altının bu seviyeleri test etmesini  beklenmesini ve bu belirttiğim seviyelerin kırılıp kırılmamasına göre  pozisyon alınmasının yararlı olacağını düşünüyorum.
GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

1360 – 1360 – 1360”  Uzun bir süredir 1360 direnci üzerinde ısrarlı bir şekilde konuşmuş ve bütün yükselişlere şüphe ile yaklaştığımızı sizlerle  paylaşmıştık. Çünkü günlük grafikte mevcut ve var olan düşüş trendinin  devamı için 1360 direncinin geçilmemesi gerekmekteydi. Düşüş trendinde  kanalın üst noktası olarak gözlemlediğimiz 1360 direnci her seferinde  test edilen ancak geçilemeyen bir direnç olunca orta vadeli satıcıların baskın olduğu kanıtlandı ve bu şekilde FOMC toplantısına  geçildi. FOMC tutanaklarından çıkan sonuca baktığımızda 1359  seviyesinden başlatılan satış baskısının 1334,60 seviyesine kadar  düşüşleri desteklediğini gözlemledik.

Bu düşüş aslında “teknik analiz  sinyal verir – temel analiz teyit eder” sloganımızın da ne kadar doğru  olduğunu göstermektedir.  Bundan sonraki süreçte Altın fiyatlarının seyri ne olur sorusuna  yine 1360 direnci ile cevap vereceğimizi ifade edebiliriz. Çünkü her seferinde yükselişlerin satış fırsatı olduğunu gözlemlediğimiz Altın  eğer 1360 direnci altında kalmayı sürdürürse 1270 seviyesine kadar  geri çekilme ihtimalinin olduğunu söyleyebiliriz.

Ne zaman Altın 1360  direnci üzerinde günlük kapanış gerçekleştirir o zaman orta vadeli düşüş trendi sonlanabilir açıklamasını gerçekleştirebiliriz. Bu  nedenle de her düşüşü alış gerçekleştirmek trendin tersine pozisyon  açmak anlamına gelecektir ve bu durum riskinin maksimuma ulaşmasını  sağlayacaktır Kısa vadeli olarak bakacak olursak 1360 direnci öncesinde 1348  bariyerinin önemli olduğunu, bu bariyer altında kaldığı müddetçe satış  baskısının devam etmek isteyeceğini, 1328 desteğini kırması durumunda  da 1310 seviyesine doğru atak başlatmak isteyeceğini ifade edebiliriz.

Pivot 1348

Destek 1328-1317-1310

Direnç 1348-1360-1374

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Bülteni: 

FOMC toplantısı sonrasında tahvil alım programı 85 milyar Dolar’da  sabit bırakılırken faizlerde değişime gidilmedi. FED işsizlik, büyüme,  enflasyon ile ilgili hedeflerden uzakta olunduğunu belirtirken veri  bazında değişimlerin yapılacağı sinyalini verdi.

Dün açıklanan  verilerde ADP Tarım dışı İstihdamı 130 Binlik beklentinin altında  kalırken , enflasyon %2.5’in altında. Fiziki talep tarafında önemli  bir değişim gözlemlenmezken bugün devam eden işsizlik başvuruları ve  istihdam talepleri fiyat hareketliliğini arttırabilir. Altında gün  içerisinde 1325$ desteğinden 1348$ hedeflenebilir.