BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.434,91
HABER /  GÜNCEL

KCK'dan şok 2015 genel seçim ve AK Parti iddiası!

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, 2015 genel seçimi öncesi ellerine bazı bilgilerin ulaştığını söyledi: Çatışmalı bir süreç geliştirilerek, ağır bir kaos ortamı yaratılacak!

Abone ol

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, HDP oylarını düşürmek için çatışma ortamının tırmandırılacağını öne sürdü. Hozat'ın iddiasına göre önümüzdeki günlerde daha fazla çatışma haberi çıkabilir.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, şunları söyledi:

AK PARTİ ÇATIŞMALI BİR ORTAM YARATMAK İSTİYOR

11 Nisan günü Ağrı Tendürek’te AKP ordusunun yaptığı operasyon ve sonrası yaşanan şiddetli çatışma, büyük bir AKP provokasyonudur. Çok iyi tartışılmış ve planlanmış bu provokasyonla AKP, ateşkesi bozarak çatışmalı bir süreci başlatmak istiyor. AKP’nin bu tutumu gerçek niyetini ele verdiği gibi çözüm sürecine taktik ve araçsal yaklaşımını da çok açık bir biçimde ortaya koyuyor.

SINIRA CİDDİ YIĞINAK YAPILIYOR

Tekrar da olsa şunun çok iyi bilinmesinde yarar vardır; iç güvenlik paketi gündeme girdiğinden beri, sınır hatlarında askeri operasyonlar, karadan gerilla noktalarına obüs ve havan saldırıları, havadan ise kopra saldırıları aralıksız bir biçimde devam etmiştir. Savaş ve keşif uçaklarının Medya Savunma Alanları’nda uçmadığı gün yoktur. AKP ateşkes sürecinde baraj, karakol-kalekol yapımlarını hızlandırarak sürdürmüştür. HES’lerin güvenliği adı altında yüzlerce kişiyi koruculaştırmıştır. Kürdistan’da onlarca çocuk ve genç insan polis kurşunuyla katledilmiştir. Tek bir katliamın hesabı dahi sorulmamıştır. Cezaevlerinden her gün yaşamını yitiren ağır hasta tutsakların cenazeleri çıkmıştır. Yani kısaca AKP bu süreçte de savaşı sürdürmüş, daha kapsamlı bir savaş için ise hazırlık yapmıştır. Şu anda da sınır hatlarına ve bütün karakollara ciddi bir güç yığınağı yapılıyor.

KAOS ORTAMI YARATILACAK

Son süreçlerde elimize bazı bilgiler ulaştı. Bu bilgiler bir nevi Ağrı operasyonunu da doğrulamaktadır. Gelen bilgilere göre seçim öncesi, gerilla noktalarına havadan ve karadan bazı operasyonlar yapılacak, çatışmalı bir süreç geliştirilerek, ağır bir kaos ortamı yaratılacak ve HDP bunun sorumlusu gösterilerek hedef alınacaktır. Bu taktikle HDP savaşın nedeni olarak lanse ettirilecek ve özellikle Türkiye’nin batısında milliyetçilik tahrik edilerek etkili bir algı operasyonu ile batı bölgelerinde AKP’ye oy kazandırma, HDP’ye ise oy kaybettirme hedeflenecektir.

Bu plan sadece seçimle de sınırlı değildir. Esas amaç; Türkiye’de büyük bir ilgiyle karşılanan ve giderek alternatif bir güç haline gelen HDP projesini etkisizleştirmek ve boşa çıkarmaktır. Anlaşılan o ki, gerileme ve dağılma sürecini yaşayan AKP, bu süreçte savaşı ve çatışmayı kendi çıkarına görmekte ve buna ihtiyaç duymaktadır.