BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

KCK'da CHP'li vekille polis tartıştı (video)

KCK davasını izlemeye gelen CHP milletvekili Mahmut Tanal, polisle tartıştı.

Abone ol

PKK'nın gizli sivil yapılanması KCK/TM ana davasında görülen duruşmaya, davayı izlemeye gelen CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi Mahmut Tanal'ın askerler ve polisle tartışması damgasını vurdu.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, adliye bahçesinin dışında, duruşmanın sabahki bölümüyle ilgili yapmak istediği basın açıklamasına polis izin vermedi. Bunun üzerine görevli polisler ile Tanal arasında tartışma başladı.

Tartışma sırasında polisler gazetecileri bahçe dışına çıkarmaya çalışırken Tanal; gazetecilerin çıkarılmamasını ve basın açıklaması yapacağını söyledi.

Polis, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı olduğunu belirterek, burada basın açıklaması yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Bunun üzerine Tanal, bir avukat olduğunu belirterek, söz konusu yerde basın açıklaması yapılmasını yasaklayan kararı görmek istediğini söyledi. Polis, kararı gösteremeyeceklerini ve burada basın açıklaması yapmalarına da izin vermeyeceklerini söyleyerek, gazetecilere müdahale ederek bariyerlerin dışına çıkardı.

POLİSİN YAKA NUMARASINI İSTEDİ

Bu sırada görevli polisler ile gazeteciler arasında sözlü tartışmalar yaşandı. CHP Milletvekili Tanal, polis amirinin yaka numarası, adını ve soyadını sorarak hakkında suç duyurusunda bulunmak istediğini söyledi.

Ancak polis amiri, yaka numarasını, adını ve soyadını söylemeyeceğini belirtti.

Gazetecileri bariyer dışına çıkaran görevli polisler ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal arasında uzun süren sözlü tartışmalar devam etti.

Yaşanan tartışmadan sonra Tanal, bariyerler dışında yaptığı basın açıklamasında, adliye bahçesinde talihsiz bir olayla karşı karşı kaldığını söylerek, "Efendim, güvenlik gerekçesiyle emniyet personeli arkadaşlarımız o açıklamaya fırsat vermediler. Keşke olamasaydı" dedi.