BIST 10.158
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.397,60
HABER /  GÜNCEL

KCK: Kobani'ye koridor süreci normalleştirir

KCK, Kobani halkına yardım amaçlı bir koridorun açılmasının 'süreci normalleştireceğini" söyledi. HDP ise Öcalan'ın 'diyalog ve müzakere sürecinin hızlandırılması talebinde bulunduğunu' açıkladı.

Abone ol

Kobani'yi kuşatan IŞİD'in kente yönelik saldırılarını yoğunlaşırken, KCK'den açıklama geldi ve Kobani halkına yardım amaçlı bir koridorun açılmasının 'süreci normalleştireceği' belirtildi.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, FıratNews Haber Ajansına yaptığı açıklamada, yaşananların AKP'nin yanlış politikalarının bir sonucu olduğuna dikkat çekti ve
"Kobani halkının IŞİD faşizmine karşı kendisini savunması için her türlü yardım amaçlı bir koridorun açılması sürecin normalleşmesini de beraberinde getirecektir" denildi.

Türkiye'deki eylemlerin desteklendiği belirtilen açıklamada; okul yakma, Atatürk büstüne saldırma ve yağmalama gibi girişimlerin kesinlikle kabul edilmediği ifade edildi ve eylemlerde bulunanlar provokatör olmakla suçlandı.

Açıklama şu ifadelerle devam etti:

"Hiç kimse yanlış hesap yapmamalıdır. Kobanê düştü, düşecek demekle hiçbir sorun çözülemez. Kobanê ile birlikte Kürtler ve dostları olduğu her yerde direnişini sürdürecektir."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, bugün Diyarbakır'da bir basın açıklaması yaparak, Kobani'deki durumla ilgili PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüştüklerini söylemişti.

Öcalan: Diyalog ve müzakere hızlandırılsın

Öcalan'la kısa bir yazışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Demirtaş, "Dün gece itibariyle bizler sayın Öcalan ile kısa bir mesaj bağlantısı kurma imkanı bulduk. Kendisiyle bu katliam tehlikesine karşı diyalog ve müzakereyi hızlandırma yöntemini bütün taraflara telkin ettiğini önerdiğini belirtmek istiyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Demirtaş sadece IŞİD'in kınanmasının yeterli olmadığını belirtmiş, "'180 bin kişiyi de içeri aldık daha ne yapalım' söylemi kırıcıdır, dedik. Kaldı ki çözüm sürecini doğrudan etkileyen bir meseledir. Gelecek yüz yılımızı etkileyecen bir mevzudur. Kobani'ye birlikte yardım edelim, IŞİD'e karşı 40 dünya ülkesiyle koalisyon yapabiliyorsunuz, kendi halkınızla da yapın. Kobani'yi de birlikte kurtaralım, geleceğimizi de birlikte kurtaralım" demişti.

HDP Eş Genel Başkanı, şiddet kullanılmaksızın eylemlere devam edilmesi ve dikkatli olunması yönünde çağrıda bulunmuştu.

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) örgütünün Kobani'yi işgalini protesto amacıyla Kürt liderler çağrıda bulunmuştu. Üç gündür devam eden gösterilerde 23 kişi öldü. Protestocular zaman zaman polisle, zaman zaman da kendilerine muhalif gruplarla çatıştı.