BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.438,93
HABER /  GÜNCEL

KCK davalarında flaş tahliyeler!

Tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi kapsamında, KCK davalarında tutuklanan DTP'nin Parti Meclisi üyesi Serdar Ziriğ, Necmettin Bellier ve Bedirhan Osal tahliye edildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı TMK 10. Maddesi Uyarınca Kurulan Ağır Ceza Mahkemelerinin Kaldırılmasına ve Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile daha önce yapılan yasal düzenlemenin ardından 3 sanık tahliye edildi. Nöbetçi 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin başvurularını değerlendirerek, KCK ana davasında yargılanan tutuklu sanıklardan Serdar Ziriğ ile Necmettin Bellier ve Bedirhan Osal'ın tutuklulukta geçirdikleri sürenin 5 yılı aştığı gerekçesiyle tahliyelerine karar verdi.

TUTUKLULUKLARI 5 YILI AŞTI

Tahliye edilen sanık Ziriğ'in avukatı Mehmet Ayata, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 6526 sayılı kanunu onaylamasıyla yasal düzenlemelerde yapılan değişiklik nedeniyle müvekkilinin tutuklulukta geçirdiği süreyi gerekçe göstererek tahliye talebinde bulunduğunu söyledi. Ayata, mahkemenin 5 yılı dolacak diğer sanıkların başvurularını ise önümüzdeki günlerde değerlendireceğini kaydetti.