BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.422,48
HABER /  GÜNCEL

KCK basın davasında sanık protestosu

KCK basın davasında sanıklar, avukatlar ve davayı izleyen gazeteciler protesto amaçlı olarak salonu boşalttı.

Abone ol

KCK Basın Komitesinde yer aldıkları iddiasıyla 33'ü tutuklu 44 sanığın yargılandığı davanın 4. duruşması Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda başladı.

Silivri'de büyük duruşma salonu çevresinde ve içerisinde ise olağanüstü güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti. Jandarma ekipleri duruşma salonu girişini 2 TOMA aracı ve bariyerlerle kapattı. Dış girişlerde araçlar özel eğitilmiş köpekler yardımıyla aramadan geçirilerek alındı. Salona girişlerde ise sadece sarı basın kartı sahiplerinin girişlerine izin verilmesi tepkiyle karşılandı.

SÖZ TALEBİNE RED

Davada sanıklarından Ayşe Oyman, Fatma Koçak, Mehmet Emin Yıldırım ve Selahattin Aslan'ın 51 gündür açlık grevinde olduğu, diğer sanıkların ise geçtiğimiz hafta açlık grevine başladıkları öğrenildi. Duruşmaya 51 gündür açlık grevinde olan sanıklarla beraber tutuklu bütün sanıklar katıldı. Kimlik tespitinde sanıklar Kürtçe 'tercüman istiyorum' diyerek yanıt verdi. Mahkeme Başkanı Ali Alçık ise bu yanıta, 'adresinde oturur' şeklinde cevap verdi. Sanıklardan Kenan Kırkaya, kimlik kontrolünün ardından duruşmada bulunan bazı arkadaşlarının açlık grevinde olduğu için ölüm sınırında bulunduğunu ifade ederek söz talep etti. Ancak Mahkeme Başkanı Ali Alçık, söz taleplerinin iddianamenin okunmasının ardından alınacağını belirtti. Bunun üzerine sanıklardan Kenan Kırkaya, söz alma konusunda ısrar edince Başkan Ali Alçık tarafından uyarıldı. Uyarılara rağmen sanık Kırkaya söz almak konusunda ısrar edince mahkeme başkanı salona jandarmaları çağırarak Kırkaya'nın salondan çıkarılmasını istedi. Kırkaya'nın salondan çıkarılması üzerine diğer sanıklar da salonu boşalttı. Salonda alkış seslerinin yükselmesi üzerine Mahkeme Başkanı salonu boşaltarak duruşmaya ara verdi. 

AVUKATLAR DA TERK ETTİ 

Duruşmaya verilen aranın ardından tekrar başlandı. Mahkeme, iddianamenin okunmasına geçmeden önce avukatlara söz hakkı verdi. Avukatlar adına söz alan Ercan Kanar, protesto amaçlı olarak salonu boşaltacaklarını ifade etti ve avukatlar salondan çıktı. Duruşmayı şu anda sadece tutuksuz sanık Vatan Gazetesi Muhabiri Çağdaş Ulus ve avukatları Hüseyin Ersöz ile Serkan Günel izliyor. Duruşma izleyicisiz devam ediyor. Gazeteciler de avukatların protestosuna katılarak salonu terk etti.