BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  DÜNYA

İngiltere Suriye'ye asker gönderilebilir!

İngiliz Genelkurmay Başkanı General Richards, insani krizin kötüleşmesi durumunda İngiliz askerlerinin Suriye sınırlarının etrafına konuşlandırılabileceği uyarısını yaptı...

Abone ol

İngiltere Başbakanı David Cameron’un Suriye muhalefetinin silahlandırılmasına kapıyı açan açıklamalarından sonra Genelkurmay Başkanı General Sir David Richards’ın insani krizin kötüleşmesi durumunda İngiliz askerlerinin Suriye sınırları etrafına konuşlandırılabileceğini söylemesi de, dikkat çekici bulundu.

BBC’ye konuşan General Richards, Suriye’deki iç savaş devam ederken acil planları sürekli gözden geçirildiğini belirtti. Richards, İngiliz askerlerinin görevlendirilmesi halinde bunun “sınırlı” ve söz konusu bölge halkının desteğine “bağlı” olacağını da ifade etti. İngiltere için ana konunun, Suriye’deki savaşın “Ürdün, Lübnan ve özellikle NATO üyesi Türkiye’ye yayılmasını önlemek” olduğunu anlatan Richards, insani durumun muhtemelen kış aylarında kötüleşeceği için “Ordunun müdahale etmesine yönelik siyasi baskıların artacağı” tahmininde de bulundu.

General Richards, İndependent gazetesince yansıtılan açıklamalarında “büyük bir çaba” olarak nitelediği bu yöndeki bir operasyonu başlatmadan önce “çok dikkatli” olmaları gerekeceğini de belirttikten sonra “Şimdilik odaklandığımız ana konu, krizin Lübnan, Ürdün ve Türkiye gibi ülkelere yayılmasını önlemektir” sözlerini kullandı.

İngiliz askerlerinin aynı zamanda İran’a gönderilme olasılığı için de hazır olmaları gerektiğini söyleyen Richards, ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron’un nükleer sorunu ile ilgili olarak “hiçbir şey masa dışında değil” dediklerini anımsattı.