BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kazlıçeşme'de 1 milyon polemiği

Liderlerin İstanbul kavgasını partililer yorumladı. Kazlıçeşme'de Başbakan ve Kılıçdaroğlu için ayrı ayrı toplanan kalabalık için ne yorum yaptılar?

Abone ol

12 Haziran'da yapılacak genel seçim öncesi siyasi liderler en önemli mitinglerini gerçekleştirdi. Seçim sonuçlarının en çok merak edildiği kentlerden İstanbul'da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan birer gün arayla çıktı meydana.

İKİ MİTİNGDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

Önce Kılıçdaroğlu'nu misafir etti Kazlıçeşme meydanını... Beklentilerin üzerinde bir kalabalık yer aldı meydanda... Kazlıçeşme'deki katılım karşısında şaşıran CHP'lilerin gözü AK Parti'nin Kazlıçeşme mitingine çevrildi.

AK Parti mitinginde de Başbakan Erdoğan büyük ve coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Habertürk, iki mitingin ardından toplanan kalabalıkların ne anlama geldiğini, iki miting arasındaki farkları partilerin önde gelen isimlerine sordu;

Aziz Babuşçu – AK Parti İstanbul İl Başkanı

"CHP 1 MİLYON TOPLADIYSA BİZ KAÇ MİLYON TOPLADIK?"

Biz sayı vermiyoruz, rica ediyoruz bir gün önce aynı alanda Kemal Kılıçdaroğlu'nun da mitingi vardı. Fotoğraflar, kamera görüntüleri medyada mevcut. Anadolu Ajansı hava fotoğraflarını yayınladı. Medya bunları karşılaştırsın. Eğer onların mitingine 1 milyon kişi katıldıysa bizimkine kaç milyon kişi katıldı.

Bahri Şahin - CHP İstabul İl Başkanı

"BİZİM HEDEFİMİZ 1 MİLYONDU, İSTESEK 1.5 MİLYON İNSAN GETİRİRDİK"

Dün birçok canlı yayında biz değil medya doğruları söyledi, 1 milyonun üzerinde mitingimize katılım olduğunu. Alanın metrekaresi ve fotoğraflar ortada ve sadece çerçevelediğimiz alan 600 binin üzerinde insan alıyordu. Bu alanın dışında yollarda ve tepelerde binlerce insan olduğunu sizlerde kamera kayıtlarından görebilirsiniz. Biz 1 milyonu hedefledik ve gerçekleştirdik. Hedefimizi 1,5 milyon koysaydık, 1,5 milyon insan getirirdik. Kazlıçeşme çok büyük bir alan. CHP'nin daha önce miting yapmadığı bir alan. Dün Kazlıçeşme'de sadece CHP'nin değil tüm solun 1 Mayıs'lar da dahil en büyük katılımlı mitingine ulaştık. Cumartesi olduğu için yarım gün iş günüydü. Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet alamadık, bunlar basına da yansıdı. Oysa bugün gördük ki AK Parti mitingine İDO, İETT, Metrobüs, Metro hatları süslendi. Miting alanına ücretsiz taşıma yapıldı. Bu haksız rekabettir ve seçim kanununa aykırıdır. Yine de AK Parti'nin rakamı bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi hedefimizi koyduk ve gerçekleştirdik. Mitingimiz onlarınkinden 1 gün önceydi. Rakibi görüp; "Haydi onların üzerinde bir rakama çıkalım" demedik. Çok genç bir ekibiz, 26 gün bu miting için uğraştık ve başardık.

AK Parti'nin Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarını kullanarak toplu taşıma araçlarını nasıl süslediğine dair bu fotoğrafı da kamuoyunun değerlendirmesine sunuyorum.

Egemen Bağış - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

"CHP MİTİNGİNİN 4 KATI"

Gerek CHP gerekse AK Parti'nin Kazlıçeşme'deki mitinglerine halkımızın gösterdiği teveccüh ve katılım ile ilgili olarak farklı rakamlar dile getiriliyor. İki mitingin fotoğraflarını yan yana koyunca bizim mitingimizin CHP mitinginin en mütevazı yaklaşımla 4 katı olduğu çok aşikar. 1.5 milyona yakın insan ülke tarihimizin en coşkulu demokrasi şölenini gerçekleştirdi. Miting öncesi seçim otobüsü ile Kazlıçeşme etrafında iki tur atıp araçtaki ses tesisatı ile yol boyundaki kardeşlerimizi , piknik yapan vatandaşlarımızı selamlarken gözlemlediğim sevgi ve muhabbeti hiçbir zaman unutamam. İçimden sadece şu geçti: Sayın Başbakanımıza yürekten bağlı, bu millete hizmet etmek büyük bir onurç İstanbul ve İstanbullular'a karşı büyük sevdam bugün zirve yaptı.

Gürsel Tekin – CHP Genel Başkan Yardımcısı

"1 MİLYONLUK MİTİNG İLE TARİH YAZDIK"

Havadan çekilmiş fotoğraflara bakıldığında mitingimizin büyüklüğü görülecektir. 1 milyon kişilik miting ile adeta tarih yazdık. Bizim için önemli olan bir diğer husus ise diğerleri gibi çevre illerde insan taşımamış olmamızdır. Toplam bu miting için 900 otobüs kiraladık. Deniz yoluyla birlikte kendimizin mitinge taşıdığı insan sayısı yaklaşık 70 bin kişidir. Geri kalan sayı ise kendiliğinden mitingimize katıldı. Tüm İstanbullular aileleriyle, çocuklarıyla hep birlikte büyük bir çoşkuyla mitingimize katıldı. CHP tarihindeki en büyük, en kitlesel mitingi gerçekleşti. Ben 500 bin kişi bekliyordum İstanbullular benide yanıltarak, adeta bir tarih yazdı.