BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kazalar ve asayiş olayları MOBESE’de

Elazığ’da meydana gelen bazı kazalarla birlikte çeşitli asayiş olayları MOBESE tarafından görüntülendi. <br/>Elazığ’da MOBESE kameralarına y...

Abone ol

Elazığ’da meydana gelen bazı kazalarla birlikte çeşitli asayiş olayları MOBESE tarafından görüntülendi.
Elazığ’da MOBESE kameralarına yansıyan kaza görüntüleri saniye saniye kaydedildi. Kent merkezindeki 59 farklı noktada bulunan 77 kameranın kaybettiği kaza anlarında en çok dikkati çeken iki aracın çarpışması sonucu son anda ölümden dönen yaya ile trafik lambasına çarpan motosiklet sürücüsünün savrulması oldu. Dikkatleri çeken başka bir kaza ise kaldırıma çıkan otomobil oldu. Gece yarısı kaldırıma çıkan otomobil geri geri indikten sonra sürücüsü aracından inmeden yoluna devam etti.
Kent merkezinde meydana gelen bir çok asayiş olayının da bu kameralar sayesinde aydınlatıldığı belirtildi. Bir çok yaralama ve kavga olayı sonrasında polisler kamera kayıtlarından şüphelileri tespit ederek yakalıyor. Kamera kayıtlarına yansıyan bir olayda tartışan 2 kişiden biri, diğerine kafa attı. Kameradan olayı gören görevliler hemen en yakın ekibi sevk ederek olaya müdahale ederken, sağlık ekipleri de yaralıya müdahale için bölgeye gönderiliyor. Bunların yanı sıra trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli hareketler yapan sürücüler de MOBESE’den tespit edilerek gerekli cezai işlem uygulanıyor.
Kent Güvenliği Yönetim Sistemi sayesinde ileri teknoloji kullanarak güvenliğin sağlandığını belirten Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürü Seydi Ertekin, “Elazığ’da 59 noktada 58’i hareketli 19’u sabit toplam 77 kamera ile izleme yapıyoruz. Bunların dışında 6 ayrı noktada plaka tanıma sistemi ve bir de hız tespit sistemimiz bulunuyor. MOBESE’yi örneğin bir asayiş olayında failin ortaya çıkartılmasında kullanıyoruz. Bunların yanı sıra trafikte meydana gelen kazalarda, kazanın neden olduğu, yol ile veya sürücüyle ilgili bir problemin olup olmadığını ayırt edebiliyoruz. Sürücülerin trafik kurallarına uyup, uymadığını da rahatlıkla belirleyebiliyoruz. Aynı zamanda bu görüntüler delil niteliği taşıdığından dolayı ilgili mahkemelere de gerektiğinde gönderiyoruz” dedi.
MOBESE’nin alt yapısının geliştirilmeye müsait olduğunu da belirten Ertekin, şuanda Elazığ’ın 5 ilçesinde de aynı sistemin kurulu olduğunu söyledi.
(İHA)