BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kazaklar Türk işçilere saldırdı

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Kazak işçilerin Türk işçilere saldırdığı, Türk işçilerin çalıştıkları şantiyede mahsur kaldığı ve demir sopalarla kendilerini korudukları bildiriliyor.

Abone ol

Kazakistan'da faaliyet gösteren Türk şirketi Sembol İnşaat'ın şantiyesindeki yemekhanede Türk işçiler ile Kazak işçiler arasında dün çıkan kavgada bazıları ağır olmak üzere 5 Türk işçi yaralanmıştı.

Dün meydana gelen olaydan sonra Kazak işçiler bugün Türk işçilerin kaldığı şantiyeyi tekrar bastı. Türk işçilerin kendilerini savunmak için sopa ve demir gibi maddelerle tetikte bekledikleri bildirildi.

Olay yerindeki Türk işçi Emrullah Bulut, polisin olay yerine geldiğini, fakat olaylara müdahale etmediğini ve uzaktan izlemekle yetindiğini söyledi. Kazakların sayısının giderek arttığını, can güvenliklerinin tehlikede olduğunu ve Türk yetkililerin duruma müdahale etmelerini isteyen Bulut, dünkü olaylarda bazı işçilerin inşaattan aşağıya atıldığını da söyledi.

2006 yılının ekim ayında yine Kazak işçiler ile Türk işçiler arasında çıkan kavgada 200 Türk işçi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.