BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan ÖSS eleştirisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, fen lisesinden ve Anadolu lisesinden mezun olanların bile hazırlık kursuna gittiğini ifade etti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, fen lisesinden ve Anadolu lisesinden mezun olanların bile hazırlık kursuna gittiğini, bunun bir "garabet" olduğunu ifade ederek, "Niçin acaba öğrenciler üniversite hazırlık kurslarına giderler? Bunu anlamakta zorlanıyorum. Anlıyorum da, bu sistem nasıl oluşturulmuş, bunu kaldırmaya kalktığınız zaman acaba hangi bariyerlerle karşı karşıya kalacaksınız?" dedi. Başbakan Erdoğan, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünün Hilton Oteli’ndeki organizasyonunda, eğitime katkı sağlayan hayırseverlerle yemekte bir araya geldi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, devlet-millet el ele vererek çok önemli işlere imza attıklarını, eğitimi ülkenin bütçesinin en önemli, öncelikli meselesi haline getirdiklerini söyledi. Şu ana kadar yapılan 120 bin dersliğin 35 bininin hayırseverlerce yaptırıldığını kaydeden Erdoğan, eskiden bütün yatırımları batı alırken, şimdi Doğu ve Güneydoğu illerinin de bundan nasibini almaya başladığını anlattı. Bilişim teknolojisi sınıflarının İlk defa bu dönemde kurulduğunu, Türkiye’nin dört bir yanında okullarda bilişim teknolojisi sınıflarının oluşturulduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi daha da ileri gittik. Dedik ki ADSL sistemini de okullarımızda kurmamız lazım. Hızlandırılmış internet ağını da okullara kurduk. Öğrencilerimizin yüzde 95’i bundan nasibini alıyor, bu hale geldik. Ama bu, Hakkari’nin Şemdinli’sinde de var. İzmir’in Konak’ında da var. İşi bu noktaya getirdik. Niye? Çünkü bu öz güveni, bu ülkenin bütün evlatlarının hissetmesi gerekiyor. Eğer bu ülkenin evlatları, bu öz güveni kendinde hissederse o zaman Batı’nın herhangi bir ülkesindeki çocuklarla bizim yavrularımız yan yana geldiğinde, o öz güvenle ’Ben bir Türk’üm, Türk evladı olarak seninle rekabete varım’ der. Ama daha tabi almamız gereken çok mesafe var, atmamız gereken çok adımlar var. Öğrencilerin hala bazı kolejler dışında, lisan eğitimi aldığını söyleyemeyiz. Bugün ÖSS imtihanı yapıldı. Bütün yavrularımıza başarılar diliyorum. Çok açık, net söylüyorum, Milli Eğitim Bakanımla konuşuyorum, niçin acaba öğrenciler üniversite hazırlık kurslarına giderler? Bunu anlamakta zorlanıyorum. Anlıyorum da, bu sistem nasıl oluşturulmuş? Bunu kaldırmaya kalktığınız zaman acaba hangi bariyerlerle karşı karşıya kalacaksınız? Okullarımız yok mu, var. Bu okuldan mezun olan yavrularımız mezun olduğu zaman, niçin üniversiteye rahatça giremesin? Ama öyle bir sistem var ki okulda öğrendiği bilgiden imtihan edilmiyor, onun dışında bir bilgiyle imtihana tabi tutuluyor. Bu bilgiyi neresi veriyor? Üniversite hazırlık kursu veriyor. Bunlar aşılacak, ama milletçe buna karşı bir mücadeleyi vermemiz gerekiyor. Ve biz akıl sahibi, insaf sahibi, izan sahibi olanları, bu noktada dayanışmaya davet
ediyoruz. Hatta bu noktada desteğe davet ediyoruz. Belki bu, birilerinin çıkarına, menfaatine ters düşebilir ama milletimin menfaatine uygun düşeceğine inanıyorum. Çünkü bunlar az paralar değil, çok ciddi paralar buralara harcanıyor ve bunun bedelini ödeyen var, ödeyemeyen var. Bakıyorsunuz en güçlü liseden, fen lisesinden, Anadolu lisesinden mezun oluyor, o bile hazırlık kursuna gidiyor, bu bir garabet. Bundan ülkemin kurtulması lazım. Milletçe kurtulmamız lazım."