BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Kaza yaptı, itfaiye eri oldu

Otomobil'i ile kaza yapan genç, itfaiye eri oldu. Bakın sebebi ne...

Abone ol

İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında otomobil içerisine sıkışan ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan genç, itfaiye erlerinin çabasından etkilenerek gönüllü itfaiye eri oldu.

Kocaeli'de yaşayan Kerim Bedri Saçan, 25 Haziran 2008 tarihinde İstanbul İkitelli Basın Ekspres yolunda, içinde bulunduğu otomobilin üstüne bir tırın kasasından çöp konteyneri düşmesi sonucu otomobilde babası Adil Serdar Saçan ile birlikte sıkıştı.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin, 2 saat süren çalışmanın ardından bulunduğu yerden çıkarılan Saçan, ağır yaralı olarak getirildiği hastanede tedavi edildi.

Tedavisinin tamamlanmasının ardından hastaneden taburcu olan ve kazada kendisini sıkıştığı yerden kurtaran itfaiye erlerinin çabasından etkilenen Saçan, gönüllü itfaiye eri olmaya karar verdi.

İzmit Körfez Mahallesi'ndeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'ne (KOBİTEM) gelerek gönüllü itfaiye eri olmak için başvuruda bulunan Saçan, 1 hafta boyunca teorik ve uygulamalı yangın söndürme, yaralı arama, kurtarma eğitimi alarak gönülü itfaiye eri oldu.

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK

Türkiye'de ilk kez Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2001 yılında başlatılan Gönüllü İtfaiyecilik uygulamasına dileyen herkes başvuru yapabiliyor. 

Gönüllüler, 60 saatlik teorik ve pratik yangın söndürme, kurtarma ve ilk yardım gibi eğitimlerin ardından 48 saat staj yapıyor. Stajı bitirdikten sonra yapılan sınavda başarılı olanlar gönüllü itfaiye eri olabiliyor. Herhangi bir yasal yükümlülüğü bulunmayan gönüllü itfaiyeciler, ihtiyaç durumunda göreve çağrılabiliyor. 

Kocaeli'de yaklaşık 500 gönüllü itfaiye eri bulunuyor.