BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  GÜNCEL

Kaz Dağları cayır cayır yanıyor

Kazdağları'nda çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle yayılıyor. Bilanço ise şimdiden çok ağır.

Abone ol

Kaz Dağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınının, rüzgar nedeniyle büyüdüğü ve 200 hektarlık alanı etkilediği bildirildi.

Orman yangınını söndürme çalışmalarını yerinde yöneten Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığını söyledi.

Ekiplerin zor şartlar altında çalıştığını ifade eden Turhan, büyüyen yangının etkilediği alanın 200 hektara ulaştığını ve halen durdurulamadığını kaydetti.

Havran civarındaki bütün belediyelerin itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına katıldığı bölgeye, Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden ekipler ile olası zehirlenme ve yaralanmalara karşı çok sayıda ambulans sevk edildi.

Yangın söndürme çalışmalarına, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'nün talebi üzerine, Bursa, İzmir ve Çanakkale'den gelen ekipler de katılıyor.

Yangına, havanın kararması nedeniyle sadece karadan rüzgar elverdiği sürece aralıklarla müdahale edilebiliyor.

EVLERİNİ TERK ETTİLER

Öte yandan Havran'ın Tepeoba ve Kalabak köyü sakinleri, orman yangını nedeniyle köylerin üzerine duman çökmesi ve yangının konutlara ulaşma ihtimaline karşı bazı eşyalarını alarak evlerini terk etti.

Jandarma ekipleri, zaman zaman yaptıkları anonslarla köylerin boşaltılması konusunda çağrıda bulunuyor.

Yetkililer, yangının devam etmesi durumunda uçak ve helikopterlerin sabahın ilk ışıklarından itibaren tekrar söndürme çalışmalarına katılacağını bildirdi.