BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

Kayserispor son dakikalarda güldü!

Kayserispor sahasında konuk ettiği Antalyaspor'u son dakikalarda bulduğu gollerle mağlup etmeyi başardı.

Abone ol

Süper Lig'de gösterdiği başarılı performansla usul usul zirveye yakınlaşan Kayserispor, Kadir Has'ta son dakikalarda mutlu sona ulaştı.

İki takımın da bir çok gol pozisyonu yakaladığı maçın son 4 dakikasında sahneye çıkan Emir Kujovic, Kayseri'yi zirveye yakınlaştırdı: 2-0.

Maçın genelinde Amrabat'la rakip kalede etkili ataklar geliştiren Kayserispor, diğer golcüsü Zalayeta'nın gününde olmamasının da etkilisyle ilk yarıda aradığı golü bulamadı. Antalyaspor ise özellikle Tita ve Kenan'la deplasmanda gol arasa da beklenen gol gelmedi.
 
İkinci yarıya Zalayeta Kujovic değişikliğiyle başlayan Kayserispor'da teknik direktör Şota, bu hamlenin meyvesini 90. dakikada aldı. 90+4. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Kujovic, maçın skorunu ilan etti.
 
Bu arada bu maçta sarı kart gören Ali Turan ve Sedat Ağçay, haftaya oynanacak olan Beşiktaş maçında cezalı duruma düştü.

Böylece galibiyet hasretini 6 maça çıkaran Antalyaspor puanını 25 puanda kalırken Kayserispor da 42 puana yükseldi.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

1. dakika. Karşılaşmaya Antalyaspor başladı... İki ekibe de başarılar...

13. dakikada
Selim Teber, serbest atış kullandı. Amrabat'ın hamlesi vardı ama top Ali Turan'dan döndü.

15. dakikada
Kamir Ziani, uzaktan etkili vurdu. Kaleci Ömer, güzel bir reflesk göstererek üzerine gelen topu iyi uzaklaştırdı.

18. dakikada
Kayserispor, gole çok yaklaştı. Soldan cezaalanına giren Nordin, sert vurdu. Kaleci Ömer topu çeldi. Boşta kalan topa Abdullah hamle yaptı. Ama Abdullah, istediği gibi hamlesini yapamayınca top, Ömer'e çarparak kornere çıktı.

20. dakikada
Antalyaspor gole çok yaklaştı. Mehmet Yılmaz'ın kafa pasında altıpas üzerinde topa hamle yapan Uğur İnceman'ın vuruşunda top, direğe çarparak auta çıktı.

21. dakikada
Nordin Amrabat, uzaktan vurdu. Kaleci Ömer, sağına doğru yatarak parmak uçları ile topu dokunup, topu kornere attı.

34. dakika oynanırken Kayserispor'un ilk dakikalardaki etkili atakları durdu. İki takımda, birbirine açık vermemek çabasında.. Yağmurlu ve soğuk havada oynanan maçta, şu ana kadar gol sesi gelmedi.

44. dakikada Andre Moritz, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Moritz'in ortasında İbrahim Dağaşan, topu karşıladı ve tehlikeyi önledi.

..Ve Kayseri'de ilk yarı bitti. İki takımda gol atma başarısı gösteremedi.

İKİNCİ YARI DEĞERLENDİRMESİ

46. dakikada Kayseri Kadir Has Stadı'nda 2. yarı başlıyor. İki takımda, ikinci 45 dakikalık dilimde gol atmak için çaba sarfedecek. Hakem Bünyamin Gezer, son kontrollerini yaptı. Son 45 dakikaya bu kez Kayserispor'un vuruşu ile başlandı.

47. dakikada Kayserispor, köşe atışı kazandı. Selim Teber orta yaptı. İbrahim Dağaşan, topu karşıladı. Cezaalanı dışında Savaş Yılmaz, topla buluştu. Savaş'ın vuruşunda top, üstten auta çıktı.

57. dakikada Tita, soldan cezaalanına girdi. Yerden ortaladı. Kaleci Souleymanou, araya girerek topun hakimi oldu.

68. dakikada Tita, kaleyi cepheden gören bir alanda topla ilerledi. Serdar Kesimal, kendisini geçmek üzere olan Tita'yı faulle durdurdu. Hakem Bünyamin Gezer, Serdar'a sarı kartını gösterdi. Antalyaspor, oldukça önemli sayılabilecek bir noktadan serbest atış kullandı. Topun başındaki Tita, direk kaleye vurdu. Barajın üzerinden geçen top, direğin bir karış üzerinden auta çıktı.

71. dakikada Antalyaspor, inanılmaz bir gol pozisyonu yakaladı. Tita ile atağa çıkan Antalyaspor'da sağ kanatta Mehmet Yılmaz, topla buluştu. Yerden ortaladı. Arka direkte topla buluşan Kenan, kaleci Souleymanou ile karşı karşıya kaldığı anda vuruşunu yaptı. Souleymanou, kalesini terkedip topun önüne etten duvar örerek topun ağlarla buluşmasına engel oldu.

75. dakikada Sedat Ağçay, cezaalanı dışından sert bir vuruş yaptı. Top, direğin üzerinden az farkla auta çıktı.

79. dakikada Emir Kujovic, uzaktan sert vurdu. Kaleci Ömer, topa hamle yaparak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

..Ve Kayseri'de gol var.
90. dakikada
Kayserispor, aradığı gole ulaştı. Selim Teber, köşe atışı kullandı. Penaltı noktası üzerinde kafayı vuran Emir Kujovic, topu ağlara gönderdi. (1-0) Kayseri'de 4 dakika duraklama süresi oynanacak.

90+4. dakikada Kayserispor, ikinci golü buldu. bu dakikada, soldan cezaalına giren Kujovic, sol ayağının üzeriyle plase bir vuruş yaparak, topu kaleci Ömer'in üzerinden ağlara gönderdi (2-0)

...Ve Kayseri'de maç bitti. Kayserispor, 3 puanı son dakikalarda Emir Kujovic'in attığı gollerle aldı.

KAYSERİSPOR: 2-0 :ANTALYASPOR

Stat: Kayseri Kadir Has
Hakemler:
Bünyamin Gezer, Mustafa Emre Eyisoy, Ali Saygın Ögel

Kayserispor:
Souleymanou Hamidou, Savaş Yılmaz, Serdar Kesimal, Önder Turacı, Hasan Ali Kaldırım, Karim Ziani, Abdullah Durak ** (Dk.79 Furkan Özçal), Selim Teber, Nordin Amrabat, Andre Moritz ** (Dk.70 James Troisi), Marcelo Zalayeta * (Dk.46 Emir Kujovic )

Antalyaspor:
Ömer Çatkıc, Ali Turan, Ivan Radeljic, Deniz Barış, Yenal Tuncer, İbrahim Dağaşan, Sedat Ağçay, Uğur İnceman *** (Dk.83 Kerem Şeras) , Dos Santos Tita, Mehmet Yılmaz, Kenan Özer

Gol: Dk. 90 ve 90+3 Emir Kujovic  (Kayserispor)

Sarı Kart: Karim Ziani, Savaş Yılmaz, Nordin Amrabat, Serdar Kesimal (Kayserispor) Sedat Ağçay, Tita (Antalyaspor)