BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayseri'de dilenci kalmayacak

Kayseri zabıta daire Başkanlığı tarafından, şehirde dilencilik yapan aileler için meslek edindirme kurslarının açılmasının planlandığı öğrenildi.

Abone ol

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından, şehirde bulunan ve dilencilikle geçinen 34 aile olduğu tespit edildi.

Bu ailelerin 73 çocuğu bulunduğu, bu çocuklardan 23’ünün ise öğrenci olduğu belirlendi. Ailelerin hemen hemen hepsinin yeşil kartlı olduğu tespit edilirken, sahip oldukları evlerin de miras olduğu belirlendi.

Yapılan çalışma ile belirlenen 34 ailenin dilencilikle geçindiği, dilenen kadınların ise eşlerinin çalışmadıklarının belirlendiğini bildiren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ali Çelebi, “Çalışmalarda ailelerin durumlarını tespit etmeye çalıştık. Ekonomik ve sosyal durumlarını ortaya çıkardık. Kayseri’de dilenciliği bitirmek için bir çalışma içerisindeyiz. Şimdilik dilencileri meslek edindirmeyi düşünüyoruz. Daha düşünce aşamasında ve bu doğrultuda bir çalışma yürütmek istiyoruz” diye konuştu.


Kayseri’ye dışarıdan gelen dilenci bulunmadığını söyleyen Ali Çelebi, şehirde yaşamını sürdüren dilencileri de meslek sahibi ederek, Kayseri’de dilenciliği bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.